Načelnik potpisao ugovor za uređenje nerazvrstane ceste u Druškovcu

Zagreb, 8. veljače 2018. godine – U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture danas je potpisan Ugovor za dodjelu financijskih sredstava Općini Maruševec u visini od 880.675,82 kuna, potrebnih za rekonstrukciju nerazvrstane ceste u naselju Druškovec.

Vrijedan Ugovor potpisao je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić, koja je uz ovaj potpisala i preostalih 211 ugovora za projekte izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije u ukupnoj vrijednosti gotovo 650 milijuna kuna.

Podsjećamo da je potpisivanju Ugovora prethodila Odluka o prihvatljivosti zahtjeva za potporu za ulaganje u građenje nerazvrstane ceste, koja je početkom godine stigla na adresu Općine Maruševec. Navedeni je iznos Općina Maruševec osigurala prijavom projekta modernizacije ceste koja spaja naselje Druškovec. Budući da se radi o zahvatu koji u potpunosti rekonstruira nerazvrstanu cestu, Općina je uz pomoć Agencije za razvoj Varaždinske županija – AZRA-e pripremila Zahtjev za potporu za ulaganje u građenje nerazvrstane ceste. Zahtjev je dostavljen u Agenciju za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koja ga je krajem prošle godine ocijenila prihvatljivim za europska sredstva iz Mjere 07 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima.

Po završetku svečanosti potpisivanja, načelnik Damir Šprem je kazao kako je Općina Maruševec već učinila prve korake po pitanju aktivnosti na projektu kojim će se urediti kolnik i ugraditi funkcionalno rješenje za oborinske vode u duljini od 1.004 metra. –Projekt je spreman, dogovorili smo provođenje javne nabave i nakon zakonskih rokova kreću radovi na modernizaciji prometnice. Veseli nas što godinu započinjemo upravo ovim financijski iznašnim infrastrukturnim projektom i značajnom investicijom za Općinu Maruševec i građane Druškovca, rekao je načelnik Šprem.

Promjena veličine fonta
Kontrast