Udruga Gmajna donirala financijska sredstva Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec

OBJAVLJENO 17.11.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Udruga Gmajna donirala financijska sredstva Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec

Udruga za sport i rekreaciju Gmajna Čalinec iz Općine Maruševec ponovo se istaknula dobrim djelom. Riječ je donaciji novčanog iznosa od 5.335,00 kuna Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec, koji su članovi Udruge prikupili u sklopu 5. Biciklijade Općine Maruševec, a koja je ove godine okupila velik broj biciklista iz Varaždinske i susjednih županija.

-Da naša Udruga misli na naše sugrađane dokazala je i ovaj put doniranjem financijskih sredstava matičnoj školi u Maruševcu. Svaka Biciklijada Općine Maruševec humanitarnog je karaktera jer se prikupljene kotizacije doniraju potrebitim građanima. Tako je prošlih godina Udruga Gmajna prikupljena sredstva donirala za potrebe župnog Caritasa, stanovnicima u potrebi za nabavku drva za ogrjev, kućnih potrepština, ali i za potrebe njihovog liječenja u inozemstvu, istaknuo je predsjednik Udruge Gmajna Miroslav Možanić.

Hvalevrijedna gesta Udruge Gmajna oduševila je ravnatelja Tomislava Vinceka, koji je teško mogao naći riječi zahvale članovima Udruge za iznenadni i vrijedni dar, koji će škola uložiti u obrazovanje djece iz potrebitih obitelji.

Uručenju donacije pridružio se i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, pohvalivši pritom dosadašnje aktivnosti Udruge Gmajna i humani karakter njihovih događanja. -Društveni život svake zajednice oplemenjuju članice i članovi udruga kroz svoje projekte i programe, a po solidarnosti se vidi snaga naše općine, snaga našeg društva. Naši su građani članovi brojnih udruga i aktivno sudjeluju na podizanju kvalitete općinskih, županijskih i državnih manifestacija i događanja, na ponos Općine Maruševec, naglasio je tom prilikom načelnik Mario Klapša te pohvalio proaktivnost svih udruga te učinak njihovih aktivnosti.

Za Udrugu Gmajna ovo je također bio izniman dan, jer su se uvjerili da su napravili odličnu stvar koja će mališanima olakšati školovanje, a nadaju se i dodatno potaknuti da se bave sportom i zdravim načinom života.

Jedan od ciljeva donacije bio je i prezentirati aktivnosti Udruge za sport i rekreaciju Gmajna Čalinec, koja ovom prigodom poziva sve zainteresirane s područja Općine Maruševec da im se pridruže i da zajednički ostvare realne, humane i društvene projekte. Udruga Gmajna ove je godine sudjelovala na brojnim sportskim i kulturnim događanjima na području Općine Maruševec i Varaždinske županije, organizirala je Biciklijadu, Odbojkaški turnir, Kestenijadu, a 31. prosinca na igralištu Gmajna u Čalincu Udruga će organizirati ispraćaj stare godine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.