Uoči Božića isplaćene naknade za novorođene bebe

OBJAVLJENO 21.12.2021.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Uoči Božića isplaćene naknade za novorođene bebe

Općina Maruševec ovog je tjedna uplatila naknade za pomoć obiteljima za bebe rođene u protekla tri mjeseca.

U tom je vremenu rođeno 12 beba s područja Općine Maruševec, a čijim je roditeljima ovog tjedna uplaćeno ukupno 25 tisuća kuna, i to 1.500 kuna za prvo dijete, 2.000 za drugo i 3.000 kuna za treće i svako iduće dijete.

Ovo je treća po redu isplata novčane pomoći za novorođenu djecu i posljednja ove godine, a koju su roditelji ostvarili putem usluge e-Novorođenče.

U 2021. godini, na području Općine Maruševec rođene su 42 bebe, za što je u proračunu osigurano ukupno 95 tisuća kuna, dok je za iduću planiran iznos uvećan za 35 tisuća kuna.

-Sukladno najavama, Općina će u idućoj godini povećati postojeće iznose pomoći obiteljima novorođenčadi za 500 kuna. To znači da će od 1. siječnja 2022. godine Općina Maruševec isplaćivati potpore u visini od 2.000 kuna za prvo, 2.500 kuna za drugo i 3.500 kuna za treće i svako iduće novorođeno dijete u obitelji. Prvi mjeseci roditeljstva se pamte kao jedan od najljepših perioda odrastanja i razvoja djece, ali isto tako znamo da je potrebno imati značajna novčana sredstva za opremanje prostora i osnovnih potreba beba prvih dana i mjeseci, izjavio je načelnik Mario Klapša.

Klapša dodaje da su naknade za obitelji novorođenčadi samo jedno od niza pomoći iz područja socijalne skrbi, za koje je Općina Maruševec u Proračunu za 2022. godinu osigurala preko milijun i osamsto tisuća kuna, što je povećanje od 220 tisuća kuna u odnosu na prošlu godinu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.