Održana redovna Skupština KUD-a Klaruš

Kulturno-umjetničko društvo Klaruš iz Maruševca natupilo je u 2017. godini 43 puta i realiziralo je 6 programa na području Republike Hrvatske.

Sukladno Statutu, u dvorani Doma kulture u Čalincu održana je redovna Skupština Kulturno-umjetničkog društva Klaruš iz Maruševca. Predsjednica KUD-a Klaruš Ana Rehvald i tajnik Zlatko Peharda predali su izvješća članovima Skupštine za proteklu godinu. Izvješća za 2017. i plan rada za 2018. godinu potom su jednoglasno prihvaćeni.

Kako je istaknula predsjednica Rehvald, KUD Klaruš je u 2017. godini održao 43 nastupa, u Varaždinskoj županiji i diljem Hrvatske. Posebno je istaknut veliki uspjeh grupe izvornog folklora, koju vodi Zlatko Peharda uz pomoć Pjerina Hrvaćanina i Franje Plantaka. Spomenuta grupa je na Županijskoj smotri drugu godinu za redom osvojila prvo mjesto i samim time po drugi put predstavljala Varaždinsku županiju na Državnoj smotri izvornog folklora u Sisku. Kao osvajači prvog mjesta na Županijskoj smotri izvornog folklora u Vidovcu, KUD je krajem prošle godine nastupio na 2. županijskoj razglednici Varaždinske županije u HNK Varaždin. Ove godine KUD Klaruš slavi 20. godišnjicu rada te su za tu priliku najavili posebni plan i program.

Sjednici Skupštine osim članova KUD-a nazočili su i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem te zamjenik načelnika Mario Klapša. Načelnik Šprem je izrazio zadovoljstvo i ponos što na području općine djeluje udruga koja već 20 godina kroz marljiv i predan rad njeguje i čuva kulturnu baštinu maruševečkog kraja kroz ples, pjesmu, glazbu i glumu. -Plan rada za ovu godinu je ambiciozan ali nije i neostvariv. Općina Maruševec će KUD Klaruš i dalje kao i svake godine do sada podržavati, financijski pratiti i biti tu za bilo kakvu pomoć u radu, rekao je Šprem te čestitao članovima i vodstvu društva na dosadašnjim rezultatima te im poželio puno uspjeha u realizaciji ciljeva za ovu godinu.

Sjednici su uz općinsko vodstvo nazočili i članovi Općinskog vijeća Općine Maruševec, župnik Župe Svetog Jurja Krunoslav Milovec, bivši načelnik općine Ivan Šagi te predstavnici udruga s područja općine.

Promjena veličine fonta
Kontrast