IoT sustav Općine Maruševec na novoj svjetlovodnoj distribucijskoj mreži nove generacije (NGA)

6.4.2023. 

KORISNIK:
Općina Maruševec

NAZIV PROJEKTA/OPERACIJE:
IoT sustav Općine Maruševec na novoj svjetlovodnoj distribucijskoj mreži nove generacije (NGA)

CILJ (SVRHA) PROJEKTA:
Cilj je IoT-a povezati nepovezano tako da je sve međusobno umreženo, integrirano i dostupno na Internetu. U konačnici, smisao Interneta stvari je omogućiti ljudima putem ICT tehnologija živjeti kvalitetnije, raditi pametnije, generirati prihode i smanjiti troškove.

Internet stvari omogućuje integraciju ogromne količine uređaja koji imaju ugrađene određene senzore koji više ili manje samostalno komuniciraju jedni s drugima i s raznim aplikacijama.

Iako je internet stvari još uvijek relativno nov pojam, već se duže vremena koristi u svrhu unapređenja poslovanja. Takva situacija će se ubrzo promijeniti te jer će potražnja za internet stvarima običnih ljudi porasti, a time će se i cijena takvih uređaja sniziti i postati dostupnija na tržištu. Općina Maruševec želi biti spremna za nove trendove te stvoriti uvjet za razvoj IoT sustava. Prvi i najvažniji preduvjet je osigurati dostupnost i kvalitetu interneta, a to je moguće kroz izgradnju nove svjetlovodne distribucijske mreže.

Prostorni obuhvat projekta definiran ovim dokumentom obuhvaća administrativno-upravno jedinicu lokalne samouprave Općinu Maruševec sa svim pripadajućim naseljima.

OČEKIVANI REZULTATI:
Izrađena projektno-tehnička dokumentacija za svjetlovode distribucijske mreže nove generacije tehnička dokumentacija za uspostavu IOT-a

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA:
74.656,58 EURA S PDV-om

IZNOS POTPORE:
67.190,92 EURA

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:
ožujak 2022. godine - svibanj 2024. godine

KONTAKT ZA VIŠE INFORMACIJA:
Mario Klapša, načelnik, tel: 042729696, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

KORISNI LINKOVI:
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU: https://razvoj.gov.hr/
NextGenerationEU: https://next-generation-eu.europa.eu/

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.