Uspostava reciklažnog dvorišta Općine Maruševec

28.12.2021. 

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.  je potpisan 14.06.2021. te su započeli s provedbom projekta „Uspostava reciklažnog dvorišta Općine Maruševec“. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Kohezijskog fonda, Operativni program Konkurentnost i kohezija. Provedba projekta „Uspostava reciklažnog dvorišta Općine Maruševec“ doprinosi održivom gospodarenju otpadom, povećanjem stope recikliranja te podizanjem svijesti i informiranosti stanovnika Općine Maruševec o nužnosti odvojenog prikupljanja otpada i recikliranju.

Podaci o projektu:

NAZIV PROJEKTA:
Uspostava reciklažnog dvorišta Općine Maruševec

OPĆI CILJ:
Unaprijediti sustav upravljanja otpadom u Općini Maruševec i povećati stopu odvojenog prikupljanja komunalnog otpada kao jednog od preduvjeta smanjenja količina miješanog komunalnog otpada koji se odlaže na odlagališta.

SPECIFIČNI CILJEVI:
I. Povećanje stope odvojenog prikupljanja otpada u Općini Maruševec,
II. Povećanje svijesti i informiranosti stanovnika Općine Maruševec o nužnosti odvojenog prikupljanja otpada, važnosti reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom i o mogućnostima sprječavanja nastanka otpada

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA:
3.860.582,19 HRK

EU SUFINANCIRANJE:
3.270.346,64 HRK

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:
14. lipanj 2021. – 14. prosinac 2022. godine

KONTAKT OSOBA:
Mario Klapša, načelnik, +38542729696, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

KORISNI LINKOVI:
https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/
https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.