Gotovo 900 tisuća kuna Općini Maruševec za uređenje nerazvrstane ceste do škole!

Maruševec, 8. siječnja 2018. godine – Navedeni iznos Općina će uložit u modernizaciju nerazvrstane ceste koja vodi do Područne škole i groblja u Druškovcu.

Nova 2018. godina u Općini Maruševec je izvrsno započela. Razlog tome je Odluka o prihvatljivosti zahtjeva za potporu za ulaganje u građenje nerazvrstane ceste, koja je pred nekoliko dana stigla na adresu Općine.

Na temelju potreba za uređenjem tj. asfaltiranjem općinske ceste koja vodi prema Područnoj školi i groblju u Druškovcu, Općina Maruševec pripremila je projekt modernizacije ceste koja spaja naselje Druškovec. Budući da se radi o zahvatu koji u potpunosti rekonstruira nerazvrstanu cestu, Općina je uz pomoć Agencije za razvoj Varaždinske županija – AZRA-e pripremila Zahtjev za potporu za ulaganje u građenje nerazvrstane ceste. Zahtjev je dostavljen u Agenciju za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koja ga je krajem prošle godine ocijenila prihvatljivim za europska sredstva iz Mjere 07 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima.

Nakon administrativne obrade utvrđeno je da Zahtjev u potpunosti udovoljava propisanim uvjetima te je utvrđen broj bodova koji osigurava financiranje zahtjeva u stopostotnom iznosu. -Radi se o potpori visine 880.675,82 kune koji ćemo usmjeriti na modernizaciju sustava cestovnog prometa u Druškovcu, odnosno uredit ćemo kolnu površinu i ugraditi funkcionalno rješenje za oborinske vode u duljini od 1.004 metara, rekao je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem koji nije krio zadovoljstvo prvom izdašnom prilivu europskog novca u općinsku blagajnu na početku godine.

-Prošle godine smo obećali da ćemo cestu asfaltirati, a ove godine ćemo to obećanje ispuniti. Potrebnu dokumentaciju smo osigurali prijavom Zahtjeva za financiranje i sad očekujemo ugovor iz Agencije kako bismo mogli započeti s javnom nabavom i radovima. Omogućit ćemo građanima bolju prometnu povezanost, riješiti problema plavljenja dionice i ono najvažnije, djeci omogućiti neometan i siguran dolazak do škole, ističe zamjenik načelnika Mario Klapša.

Promjena veličine fonta
Kontrast