Zbor mladih župe Maruševec sudjelovao na 13. festivalu Dobrog Pastira

Prije godinu dana s dolaskom župnika Krunoslava Milovca u Maruševec u župi su okupljena dva zbora, od čega je i jedan Zbor mladih. Zbor okuplja više od 20 članova, a uglavnom sudjeluju u misnim slavljima i pokojem koncertu u vrijeme pripreme za župne blagdane. Prvi put su nastupili izvan župe i sudjelovali na 13. Festivalu Dobrog Pastira u Đurđevcu, u župnoj crkvi svetog Jurja mučenika u Đurđevcu. Festival dobroga pastira u molitvi za duhovna zvanja okuplja mlade glazbenike u Đurđevcu pod geslom „Srce Isusovo, dobrote i ljubavi puno!“. Uz Zbor mladih župe Maruševec nastupilo je još 15 izvođača.

Zbor mladih župe Maruševec na Festivalu se predstavio više kao vokalno – instrumentalni sastav nego zbor, s obzirom da brojni mladi članovi zbora sviraju različite instrumente i učenici su Glazbene škole u Varaždinu. Još je važnije napomenuti da su se predstavili s autorskom pjesmom “Nemoj se bojati”. Tekst i glazbu napisali su sami članovi zbora – tekst je napisala Anja Šimunić, a glazbu voditelj zbora Leon Krog, a pjesma se tekstom indirektno odnosi na geslo festivala. Na festivalu je nastupilo 15 članova zbora – 8 pjevačica i 6 svirača. Za svoj nastup bili su nagrađeni dugotrajnim pljeskom i brojnim komentarima pohvale i podrške ali i za dobar izgled jer su članovi, odnosno članice imali lijepe haljine koje im je sašila članica Udruge žena Jurketinec.

Nastup je Zboru mladih posebno važan jer se ovih dana u Maruševcu, kao i Đurđevcu slavi zaštitnik sv. Juraj, te su nastupom na najljepši način predstavili svoju župu i općinu Maruševec. Na festivalu su nastupili i članovi Vokalno-instrumentalnog sastava Adventističkog učilišta u Maruševcu koji su svojim notama poručili “Gospodine, trebam te!”. Pokazano je prijateljstvo, zajedništvo i sloga, motiviranost i talent.

Kao potpora svojim najmlađim mještanima, festival su popratili i bodrili ih zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša i župnik Župe Maruševec, velečasni Krunoslav Milovec.

Promjena veličine fonta
Kontrast