Započela nova školska godina

Maruševec, 4. rujna 2017. godine – Uz ostale učenike, u četiri razredna odjeljenja, u prvi je razred krenulo 52-oje učenica i učenika s područja Općine Maruševec.

Danas je u Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec prigodnom priredbom obilježen prvi dan nove školske godine 2017./2018.  za prvašiće koji će pohađati tu školu naredne školske godine.

Osim ravnatelja Tomislava Vinceka i djelatnika škole, dobrodošlicu u školske klupe učenicima i njihovim roditeljima zaželjeli su i načelnik Općine Maruševec i njegov zamjenik, Damir Šprem i Mario Klapša, koji su potom učenicima podijelili udžbenike i radne bilježnice.

Načelnik Šprem tom je prilikom istaknuo kako je Općina Maruševec ove godine pronašla način da financijski rastereti roditelje te je za sve osnovnoškolce s područja općine nabavila radne bilježnice, dok je Varaždinska županija osigurala udžbenike. Osim toga, Općina Maruševec učenicima sufinancira prijevoz, školsku kuhinju, školu plivanja, te će i dalje pomagati školi kroz projekte i aktivnosti. Zamjenik načelnika Mario Klapša dodao je kako prvi dan škole nije važan samo djeci i njihovim roditeljima već i Općini Maruševec jer su djeca važna za budućnost našeg društva, a njihovo blagostanje relevantni pokazatelj zdravog okruženja, demokratskog društva i dobrog upravljanja.

Foto: Varaždinske vijesti

Promjena veličine fonta
Kontrast