Započela izgradnja parkirališta kod groblja u Maruševcu

Maruševec, 4. listopada 2017. godine – Kraj radova na izgradnji parkirališta uz groblje za 109 vozila predviđen je za drugu polovicu listopada ove godine.

Za potrebe uređenja parkirnog prostora uz groblje, krajem kolovoza ove godine Općina Maruševec raspisala je natječaj za dostavu ponuda za izvođenje radova izgradnje parkirališta kod groblja u Maruševcu. Početkom rujna na temelju pristiglih ponuda odabran je izvođač radova vrijednih gotovo pola milijuna kuna.

Na adresu Općine Maruševec pristigle su tada tri ponude, a prema kriteriju za odabir ponude, Povjerenstvo je kao najpovoljniju odabralo ponudu Niskogradnje Huđek iz Petrijanca. Vrijednost radova na izgradnji parkirališta iznose 498.645,46 kuna, koji će u cijelosti biti financirani iz proračuna Općine Maruševec.

Djelatnici izvođača započeli su početkom ovog mjeseca s radovima prema tehničkoj dokumentaciji, a predviđeni rok završetka uređenja parkirališta druga je polovica listopada ove godine. Ukupna površina parkirališta iznosit će cca 3.200 m2, na kojoj će biti ukupno 109 parkirnih mjesta, od kojih je 6 mjesta za osobe s invaliditetom.

S obzirom na to da se radi o ozbiljnoj investiciji financiranoj iz općinskog proračuna, radove uz groblje redovito obilaze načelnik i zamjenik načelnika Općine Maruševec Damir Šprem i Mario Klapša, naglašavajući značaj ovog parkirališta kako za mještane općine tako i za građane čiji najmiliji počivaju na groblju u Maruševcu.

Promjena veličine fonta
Kontrast