Zamjenik načelnika na Osnivačkoj skupštini Udruge Gmajna

Maruševec, 23. rujna 2017. – Udruga za sport i rekreaciju Gmajna iz Čalinca održala je Osnivačku skupštinu, a njihovu pozivu u ime Općine Maruševec odazvao se i zamjenik načelnika Mario Klapša.

Jučer je u Domu kulture u Čalincu održana Osnivačka skupština Udruge Gmajna koja okuplja članove s područja naselja Čalinec, ali i ostatka općine. Cilj osnivanja udruge je poticanje, razvijanje i unapređenje svih oblika sportskih i rekreativnih aktivnosti, te očuvanje i unapređenje tjelesne kulture članova i mladeži, kao i osmišljeno korištenje njihovog odmora i slobodnog vremena kroz organiziranje raznih sportskih, rekreativnih i kulturnih događanja, dobrovoljnih radnih akcija, kao i dobrotvornih akcija, s ciljem poboljšanja životnih uvjeta i društvenog života.

Nakon što je izglasan Dnevni red, Radno je predsjedništvo predstavilo ovogodišnje akcije članova poput organizacije 11. odbojkaškog turnira i rada na novoj nadstrešnici na igralištu Gmajna, kao i aktivnosti ranijih godina. Na temelju dosadašnjeg vrijednog rada i zalaganja, okupljeni su odlučili kako će predsjednik Udruge Gmajna sljedeće četiri godine biti Miroslav Možanić, dopredsjednik Nenad Buden, a tajnik Udruge Hrvoje Možanić.

–S Općinom Maruševec imamo bolje odnose nego ranije, izašla nam je u susret u zadnjih nekoliko aktivnosti i željeli bismo da se ta suradnja nastavi i dalje. U dogovoru s općinskim vodstvom, ali i zbog drugih sponzora i podupiratelja naših aktivnosti, osnovali smo Udrugu kao neprofitnu organizaciju radi bolje transparentnosti rada, promišljanja o novim idejama i aktivnostima ali i zbog drugih mogućnosti financiranja, istaknuo je predsjednik Udruge Možanić.

Vodstvo udruge najavilo je kako će u naredim mjesecima organizirati Kestenijadu, opremiti izgrađenu nadstrešnicu, a bilo je riječi i o planovima za sljedeću godinu.

Okupljene je u ime Općine Maruševec pozdravio zamjenik načelnika Mario Klapša, izrazivši zadovoljstvo što je Općina bogatija za još jednu organizaciju koja okuplja ljude sa zajedničkim interesima, motivirane da svojim zalaganjem sudjeluju o organizaciji društvenog života u svojoj sredini. –Ovakve udruge predstavljaju sinergiju ljudi, volje i ljubavi prema održivom kulturnom, sportskom i društvenom razvoju svog kraja. Kada ćemo imati više aktivnih udruga, tada će Maruševec imati bolju perspektivu u kulturom, sportskom i društvenom životu, a na kraju i u gospodarskom segmentu. Kroz svoje dosadašnje aktivnosti pokazali ste da znate i želite uložiti svoje vrijeme na dobrobit šire zajednice i Općina Maruševec će Vam i dalje u tome biti partner, naglasio je zamjenik Klapša te čestitao vodstvu i poželio puno uspjeha, jednoglasnih odluka i vrijednih akcija.

Osnivačkoj skupštini Udruge Gmajna nazočio je i potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec, Mario Možanić.

Promjena veličine fonta
Kontrast