KUD Klaruš Maruševec na Vinkovačkim jesenima

Na ovogodišnjim 53. Vinkovačkim jesenima, smotri kulturnih, turističkih i gospodarskih dostignuća koje se održavaju od 7. do 16. rujna, održane su i Dječje „Vinkovačke jeseni“, 8. i 9. rujna.

Varaždinsku županiju i maruševečki kraj, predstavili su članovi KUD-a „Klaruš“ Maruševec sa svojim starijim uzrastom dječje folklorne grupe (djeca od 11-14 godina).

Na prvoj večeri međužupanijske smotre dječjih folklornih grupa, 8. rujna, na kojoj je nastupilo dvanaest dječjih folklornih grupa,  Klaruši su se predstavili s maruševečkim jurjevskim običajima u koreografiji „Kuda Jura hodi, tuda pole rodi“. Nastupili su u svojoj izvornoj maruševečkoj nošnji.

U svečanom mimohodu ovogodišnjih Dječjih „Vinkovačkih jeseni“, koje su održane 9. rujna, „mali“ maruševečki folkloraši predstavili su se pjesmama i plesovima maruševečkog kraja. Na mimohodu su  sudjelovale dječje folklorne skupine iz 62 folklorna društva.

Domaćini maruševečkim folklorašima su bili članovi HKGD „Dunav“ Vukovar, s kojima Klaruši već više godina uspješno surađuju.

Posjetitelji ovogodišnjih Dječjih „Vinkovačkih jeseni“, imali su jedinstvenu priliku vidjeti i doživjeti „male“ folkloraše iz čitave Hrvatske, kao i načine kojima oni čuvaju svoju folklornu baštinu, svoju tradiciju i kulturu.

Promjena veličine fonta
Kontrast