Slovenska veleposlanica u Hrvatskoj posjetila Općinu Maruševec

Maruševec, 6. studenoga 2017. godine – Uoči stručno-edukativnog skupa u Srednjoj školi u Maruševcu, slovensku veleposlanicu Nj.E. Smiljanu Knez primilo je vodstvo Općine Maruševec.

Veleposlanicu Republike Slovenije Nj.E. Smiljanu Knez primili su prostorijama Srednje škole Maruševec načelnik Damir Šprem, njegov zamjenik Mario Klapša, predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Dragica Korpar, koji su veleposlanici izrazili dobrodošlicu i predstavili joj drugu najveću općinu u Varaždinskoj županiji.

Nj.E. Smiljani Knez općinsko vodstvo je predstavilo općinu Maruševec s naglaskom na geografski smještaj i kulturnu baštinu, za koje je veleposlanica pokazala poseban interes. Osim o kulturi, na primanju je bilo riječi o gospodarskim i turističkim kapacitetima našeg kraja.

Kao primjer dobre prekogranične suradnje dviju država, istaknuta je suradnja na nedavno provedenom europskom projektu sa slovenskom Općinom Rogatec, “Uzroci, učinci i posljedice migrantskog vala na EU i uloga građana” koji je početkom prošlog mjeseca proveden na temelju zajedničke prijave općina Maruševec i Rogatec za financiranje iz programa Europa za građane.

Po završetku prijema, veleposlanica Republike Slovenije u Hrvatskoj NJ. E. Smiljana Knez nazočila je stručno-edukativnom skupu “Znanjem protiv mržnje” u organizaciji Udruge za edukaciju i promicanje ljudskih prava, na kojemu je održala okupljenima prezentaciju o slovenskim iskustavima na temu 500. godišnjice reformacije u Europi.

Prijemu i skupu nazočio je i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

Promjena veličine fonta
Kontrast