Uskrsno jaje od danas i u Jurketincu

Nakon što je prošle godine uskršnje jaje nabavljeno i postavljeno kod Crkve Svetog Jurja u Maruševcu, i ove je godine Općina Maruševec osigurala sredstva za drugo uskršnje jaje u naselju Jurketinec.

Svake godine Udruga žena Jurketinec priprema se za najveće kršćanske blagdane i svojim radovima uljepšava središte naselja. Ova godina nije bila iznimka pa su članice Udruge na ulazu u Općinu Maruševec postavile veliku šarenu pisanicu. Iako na početku pisanica nije bila oslikana, zahvaljujući satima slobodnog vremena koje je uložila članica Udruge Gordana Klen, na pisanici se nalazi jurketinška kapelica, ruže koje su simbol Udruge, košara s jajima i Anđeo koji bdije nad mještanima.

Nakon mise na blagdan Cvjetnice u kapeli u Jurketincu kojoj su nazočili načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša, župnik župe sv. Jurja u Maruševcu Krunoslav Milovec posvetio je šareno uskršnje jaje u središtu naselja.

Nakon blagoslova, prisutnima su se obratili predsjednica Udruge Željka Pintarić te načelnik Općine Maruševec Damir Šprem. Načelnik Šprem je istaknuo uspješnu suradnju Udruge žena i Općine Maruševec kroz brojne ostvarene zajedničke projekte, ali i one planirane u budućnosti, s obzirom na to da je Udruga žena Jurketinec jedna od najaktivnijih u općini.

Promjena veličine fonta
Kontrast