Učenici Osnovne škole Gustav Krklec sudjelovali na Danima kruha 2017.

Varaždin, 14. listopada 2017. godine – Učenici i nastavnici Osnovne škole Maruševec sudjelovali su na tradicionalnoj županijskoj smotri Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje, koja je održana u subotu na Franjevačkom trgu u Varaždinu, u organizaciji Varaždinske županije u suradnji s Varaždinskom biskupijom.

Prije samog programa ispred Županijske palače u Varaždinu, učitelji i učenici noseći darove na blagoslov formirali su povorku i krenuli u Varaždinsku katedralu, gdje je služena sveta misa zahvalnica.

Različite vrste kruha, klipiči i drugi pekarski proizvodi, kolači, torte, namazi, pa čak i žganci s toplim mlijekom, bili su samo dio proizvoda i plodova izloženih na štandovima 35 osnovnih i srednjih škola iz Varaždinske županije, koje su marljivi učenici uz pomoć nastavnika priredili za smotru.

Domaćin ovogodišnje smotre Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje, bila Osnovna škola Šemovec čiji su učenici sa svojim učiteljima izveli prigodni program kojeg su pratili brojni građani, među kojima predsjednik Županijske skupštine Alen Runac i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak. –Kad na jednom mjestu možemo prikazati blagodati prirode i vrijednih ruku naše djece i učitelja, onda je to poseban dan i posebno zadovoljstvo. Velike čestitke upućujem svoj djeci, učiteljima i voditeljima. U Varaždinskoj županiji smo ponosni što možemo poduprijeti ovakve događaje – istaknuo je tom prilikom zamjenik župana Tomislav Paljak.

Općina Maruševec ponosna je na učenike i nastavnike Osnove škole Gustav Krklec Maruševec koji redovito sudjeluju u različitim lokalnim manifestacijama, a posebice kod obilježavanja Dana kruha, čuvajući tako običaje našeg kraja kao dio nacionalne kulturne baštine.

Iduće će godine Srednja škola Arboretum Opeka iz Marčana biti domaćin županijske smotre Dani kruha, najavljeno je iz Varaždinske županije.

Promjena veličine fonta
Kontrast