U sklopu Dana općine Maruševec održani su 15. Dani folklora “Maruševec 2016”

Proteklog su vikenda u sklopu Dana Općine Maruševec održani 15. po redu Dani folklora „Maruševec  2016.“ koji su već uobičajeno okupili eminentne sudionike. Ove su godine to bili  KUD “Lipa”  Semeljci iz Osječko-baranjske županije, KUD “Pregrada” iz Pregrade (Krapinsko-zagorska županija), KUD “Voća” iz Donje Voće, Varaždinski folklorni ansambl  i naravno KUD “Klaruš” Maruševec.  U dvije večeri prikazana je folklorna baština Zagorja, Međimurja, Slavonije, Podravine, Gradišća i Turopolja, tako da se  našlo  za svakoga ponešto i  širom Lijepe naše.
Za vrijeme trajanja programa Dom kulture Općine Maruševec bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a  najbolja maruševečka publika nije štedjela dlanove i  sve izvođače je nagradila dugotrajnim pljeskom. Prema već višegodišnjem iskazanom interesu publike, folkloraši očito moraju razmišljati i o većem prostoru. Smotra je uobičajeno počela pucnjevima Kuburaške udruge Maruševec iz starih kubura a otvorio ju je načelnik Općine Maruševec Ivan Šagi s kojim je u društvu bio i predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Kišić i gost na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, zamjenik ministra zaštite okoliša dr. Mario Šiljeg koji nije skrivao divljenje prema maruševečkoj narodnoj nošnji.

Članovi KUD-a „Klaruš“ Maruševec i ove godine pokazali su se kao pravi čuvari folklorne baštine i kao nositelji kulturnog života našeg maruševečkog kraja.

Glavni prokoviljte manifestacije bila je Općina Maruševec.

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC