Sveti Nikola darivao mališane

Maruševec, Druškovec, Greda, 6. prosinca 2017. godine – Učenike i mališane koji žive u općini Maruševec danas je darivao Sveti Nikola. 

U jutarnjim satima, Sveti Nikola je u društvu načelnika Općine Maruševec posjetio Osnovnu školu Gustav Krklec Maruševec i područne škole u Druškovcu i Gredi kako bi se upoznao s učenicima nižih razreda te ih razveselio prigodnim poklonima u povodu svog imendana.

U poslijepodnevnim satima, Sveti Nikola je u sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec podijelio slatkiše i igračke mališanima predškolske dobi, budući da na području općine nema neposlušne djece. U tome su mu pomogli njegovi pomoćnici – načelnik Općine Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljar.

U vrijeme došašća tj. adventa slavi se Dan svetog Nikole. Na Nikolinje, 6. prosinca darivaju se djeca po uzoru na Svetog Nikolu biskupa, koji je prema legendi noću potajno kroz prozor donosio darove siromašnim ljudima. Općina Maruševec će i narednih godina osigurati u svom proračunu sredstva ne bi li Svetom Nikoli olakšala nabavu i podjelu poklona za mališane.

Promjena veličine fonta
Kontrast