Stipendije za nove studente s područja Općine Maruševec

Danas su u prostorijama Općine Maruševec studenti i njihovi roditelji potpisali ugovore o dodjeli stipendije novih 16 studenata. Potpisivanju su nazočili načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar.

– Općina Maruševec i ove je godine raspisala javni poziv za stipendije kako bi roditeljima studenata rasteretila kućni budžet i pomogla im u njihovom studiranju. Od početka ove godine smo u skladu s mogućnostima općinskog proračuna stipendije povećali one sad iznose 300 kuna studentima koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije, i 350 kuna koji studiraju u ostalim krajevima Republike Hrvatske, rekao je prilikom potpisivanje ugovora načelnik Damir Šprem te napomenuo kako se nada da će se ti iznosi s povećanjem proračuna u narednim godinama također povećati.

Zamjenik načelnika Mario Klapša istaknuo je kako u ovom trenutku Općina Maruševec sa stipendijama pomaže 45 studenata, dok se potpisivanjem današnjih ugovora ta brojka povećava na 61 studenta. -Općina Maruševec je stipendije prepoznala kao dodatni poticaj za daljnje ulaganje u svoje znanje i obaveze, imajući u vidu činjenicu kako je jedan od najboljih načina jačanja zajednice i njezinog prosperiteta – ulaganje u znanje jer znanje donosi napredak. Drago nam je što i na ovakav način možemo pomoći svojim građanima te se nadamo da će po završetku svog akademskog obrazovanja ljudi ostati i zaposliti se na području svoje općine i Varaždinske županije, naglasio je tom prilikom zamjenik načelnika Mario Klapša.

Studentima i njihovim roditeljima čestitao je i predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar te im zaželio uspješnu akademsku i novu 2019. godinu.

Promjena veličine fonta
Kontrast