Solidarnost na djelu 2017.

Kako prethodnih, tako i ove godine naše Društvo Crvenog križa uključuje se u obilježavanje 45. sabirne akcije Hrvatskog Crvenog križa “Solidarnost na djelu 2017.”, pod motom:

„Ne dvoji! Za drugog izdvoji“

Radi se o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa koja se tog dana provodi u svih 130 društava u RH. U ovogodišnjoj akciji prikupljaju se dobrovoljni novčani prilozi i hrana. Za poklonjen novac građanima se uručuje novčani bon zahvalnosti u vrijednosti od 1 kunu ili 5 kuna, ovjeren žigom GDCK Ivanec. Svaki bon ima svoj broj i sukladno tome bonovi su distribuirani na teren. Distribuirano je bonova u vrijednosti ukupno 7.226,00 kn.

GDCK Ivanec samo je protekle godine socijalnim programom obuhvatilo 294. korisnika. Za socijalno-ugrožene osobe pružena je humanitarna pomoć u iznosu od 37.785,53 kn. Dijelili smo prehrambeno-higijenske pakete, odjeću, obuću, pokrivače, te hranu zaprimljenu od drugog posrednika temeljem Pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinima doniranja hrane. Pružali smo i mnoge druge materijalne oblike pomoći. Proveli smo projekt ”Zajedno za djecu” kojim smo pomoć u novoj odjeći, obući i šk.priboru pružili za 284 djece iz 188 obitelji korisnika socijalne skrbi, te djeci iz obitelji koje su u riziku od siromaštva.
45. akcija “Solidarnost na djelu” održava se dana 12.10.2017. (četvrtak) godine u cijeloj Hrvatskoj, a u okviru GDCK Ivanec prikupljanje novčanih sredstava i hrane traje do najkasnije 15.11.2017.
Ovogodišnju akciju Solidarnosti, GDCK Ivanec provest će na slijedeće načine:

1. Prikupljanjem novčanih sredstava i hrane
1.1. Prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga putem novčanih bonova zahvalnosti, vršit će se u svim osnovnim i srednjim školama na području djelovanja GDCK Ivanec, te nekolicini poduzeća s kojima GDCK Ivanec ostvaruje suradnju unazad nekoliko godina. Na teren je distribuirano bonova u vrijednosti ukupno 7.226,00 kn.
1.2. Na sam dan akcije, u četvrtak, 12.10. – u Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec može se donirati u svrhu akcije Solidarnosti kupnjom novčanog bona zahvalnosti. Također, tog dana može se donirati hrana, a prikuplja se: brašno, ulje,
riža, sol, šećer, juhe, tjestenina, konzerve, paštete, marmelada, čaj, sok, deterdženti ra rublje i suđe, šampon za kosu, sapun….). Građani svoje donacije mogu donijeti u prostorije GDCK Ivanec, ul. Đure Arnolda 11. od 7-15 sati.

Sva prikupljena novčana sredstva sukladno odluci Odbora GDCK Ivanec utrošit će se:
1) za kupnju prehrambeno-higijenskih paketa povodom predstojećih božićno-novogodišnjih blagdana za socijalno-ugroženo stanovništvo iz evidencije GDCK Ivanec. GDCK Ivanec u evidenciji socijalno-ugroženih osoba ima preko 300 obitelji s područja gradova: Ivanca i Lepoglave i općina: Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec.

Radi se o obiteljima koje teško žive, s vrlo malo ili nikakvim prihodima, često od socijalne pomoći, o obiteljima koje imaju djecu i koje žive od dječjeg doplatka, djeca nemaju nove igračke, nemaju novu garderobu, ona je često iz Crvenog križa ili neke druge humanitarne organizacije, obitelji su bez mogućnosti da djeci osiguraju ono što svi smatramo ”normalnim”… radi se o obiteljima koje imaju djecu s teškoćama u razvoju i koje teško odlaze s djecom na rehabilitaciju jer im je to teško financijski podnijeti…..o starijm osobama, osobama koje žive u udaljenim, ruralnim područjima, u vlažnim i derutnim prostorima….riječju, o obiteljima koje trebaju našu pomoć.

O tijeku akcije, donatorima, iznosima prikupljenih sredstava, kao i konačnim rezultatima akcije, GDCK Ivanec izvješćivat će javnost putem medija. Kako bismo postigli što bolji uspjeh ovogodišnje akcije ”Solidarnosti” pozivamo Vas da se uključite i tako zajednički pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.
GDCK Ivanec poziva sve na suradnju; pružimo pomoć ovdje i sada !!!

Pripremila:
Ravnateljica GDCK Ivanec: Jasminka Ruhek, dipl.soc.radnik

Promjena veličine fonta
Kontrast