KUD Klaruš nastupio na smotri kulturno-umjetničkih društava u Novom Virju

Novo Virje, 2. prosinca 2017. godine – Kulturno umjetničko društvo Širine iz Novog Virja u Koprivničko-križevačkoj županiji bilo je domaćin 5. tradicionalne smotre folklora i zborova „Široke su virovske Širine“.

Na smotri održanoj u Društvenom domu Drenovica koju je popratilo stotinjak ljudi, nastupilo je sedam KUD-ova iz ovog dijela Hrvatske, među kojima i Kulturno-umjetničko društvo Klaruš iz Maruševca.

U kulturno-umjetničkom programu bogatstvo narodnih nošnji, plesova i pjesama pokazali su KUD Klaruš iz Maruševca, KUD Širine iz Novog Virja, Hrvatsko pjevačko društvo Ferdo Rusan iz Virja, KUD Molve, HKUD Frankopan iz Ferdinandovca, KUD Ždala i KUD Grgur Karlovčan iz Kalinovca.

Ovo je ujedno bio jubilarni 400. nastup Kulturno-umjetničkog društva Klaruš iz Maruševca od njegovog osnutka 1998. godine. Uz načelnika Općine Novo Virje Branka Mesarova i njegovih suradnika, smotru su pratili i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, njegov zamjenik Mario Klapša i župnik Župe Svetog Jurja Maruševec Krunoslav Milovec, čijim je posredstvom ostvarena suradnja KUD-a Maruševec i KUD-a Širine iz Novog Virja.

 

Promjena veličine fonta
Kontrast