Općina Maruševec na putu varaždinskog zelja

U sklopu obilježavanja 20. godišnjice rada i djelovanja Udruge proizvođača povrća i voća Zeljari, proslavljeno je priznanje i upis Varaždinskog zelja u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla na nivou Europske unije.

Program velike obljetnice i priznanja za Udrugu proizvođača povrća i voća Zeljari započeo je otkrivanjem turističke signalizacije u Nedeljancu, na prometnom potezu prema općini Maruševec. Ploču s natpisom „Putevi Varaždinskog zelja“ otkrili su predsjednik Udruge Zeljari Zlatko Zagorec, načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić, načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem tom je prilikom kazao kako je zelje bitno za naš kraj jer financijski doprinosi njegovom razvoju i da se nada da će ga se u budućnosti još više promovirati. –Maruševečko i vidovečko polje su cjelina i zadovoljstvo mi je što smo sudjelovali u ovome te ćemo i dalje raditi na promociji svih naših proizvoda, rekao je Šprem.

Nakon otkrivanja ploče, u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Vidovec održana je svečana sjednica Udruge proizvođača povrća i voća Zeljari, koji su nazočili brojni gosti među kojima predsjednik Udruge općina Republike Hrvatske Martin Baričević, ravnatelj Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe Zdravko Tušek, zamjenik varaždinskog župana Tomislav Paljak te saborski zastupnik Josip Križanić.

U programu sjednice nastupili su između ostalih članice i članovi Kulturno-umjetničkog društva Klaruš iz Maruševca.

Fotografije: aktualno.hr

Promjena veličine fonta
Kontrast