Prosinac u znaku pomoći osobama u potrebi brojnim aktivnostima GDCK Ivanec

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec je povodom ovogodišnjih božićno-novogodišnjih blagdana za korisnike iz svojeg socijalnog programa prikupljalo i pružalo materijalna dobra i provodilo razne humanitarne aktivnosti (akcije prikupljanja odjeće, obuće i financijskih sredstava) u svrhu podmirivanja potreba socijalno-osjetljivih skupina, a u svrhu osiguravanja zaštite života, fizičkog i mentalnog zdravlja, hrane i odjeće i drugih potreba.

GDCK Ivanec pomoć je pružilo za 248 osoba iz 101 obitelji s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Ivanec. Pomoć je pružena u vidu 101 prehrambenog paketa za odrasle članove obitelji; te 30 malih (dječjih) prehrambenih paketa za djecu. Ovi paketi kupljeni su iz sredstava prikupljenih u ovogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2017. u kojoj je ukupno prikupljeno 6.282,58 kuna, te iz vlastitih sredstava i ostalih doniranih sredstava, te su prehrambeni paketi podijeljeni u vrijednosti ukupnoj: 11.474,10 kuna. Osobe u potrebe utvrđene su u zajedničkoj suradnji GDCK Ivanec i CZSS Ivanec (osobe starije od 65 godina korisnici ZMN; osobe sa troje i više djece, te samohrane i jednoroditeljske obitelji korisnici ZMN; te ostali korisnici sukladno dohodovnim cenzusima socijalnog programa GDCK Ivanec, te osobe koje su se našle u položaju trenutačne materijalne ugroženosti).

Podijeljeno je 246 komada higijenskih paketa iz donacije Kaznionice u Lepoglavi i Društva Crvenog križa Varaždinske županije u vrijednosti: 3.444,00 kuna, te 83 komada tzv. Socijalnih kuharica – knjiga koja je nastala kao dio projekta ”Humanitarni paket za središnju Hrvatsku” kojeg je i naše GDCK Ivanec provodilo tijekom 2017. godine i na taj način podijelilo prehrambenih i higijenskih paketa za potrebite građane u vrijednosti od 228 tisuća kuna.

U ovogodišnjoj akciji Solidarnosti sudjelovali su i prikupili za potrebite iz evidencije GDCK Ivanec: OŠ Bednja (345,00 kn); OŠ Ivanec (674,10 kn), OŠ Klenovnik (210,00 kn); OŠ Donja Višnjica (335,00 kn); OŠ Kamenica (415,00 kn); OŠ Radovan (422,00 kn); OŠ Maruševec (930,00 kn); OŠ Donja Voća (161,00 kn); OŠ Lepoglava (774,00 kn); SŠ Ivanec (579,50 kn); djelatnici Kaznionice u Lepoglavi (750,00 kn) i djelatnici Bolnice Klenovnik (686,98 kn).

Također, zahvaljujući provedbi zajedničke humanitarne akcije Hrvatskog Crvenog križa i dm-drogerie markta GDCK Ivanec primilo je i podijelilo 22 komada prekrasnih i veselih DM paketa sastavljenih od higijenskih proizvoda, igračaka i slično (za djecu) u vrijednosti od 1.650,00 kn.

Također, tijekom 12. mjeseca dijelili smo za socijalno-ugrožene osobe iz naše evidencije, osim gore navedenog, i raznu školsku opremu, odjeću, obuću, krevetninu, hranu iz donacije građana, te iz donacije Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata Maruševec (u iznosu od 803,20 kn), te hranu iz donacije poduzeća Elkom Ivanec u iznosu od 300,00 kn.

____________________________________________________________________________________________

GDCK Ivanec održalo je svoju redovnu Skupštinu, dana 20. prosinca 2017. godine na kojoj je usvojen Rebalans proračuna za 2017. godinu, te Program rada i Financijski plan za 2018. godinu.
Program rada temelji se osim na provođenju redovnih djelatnosti i javnih ovlaštenja sukladno Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu i na planiranim novim, brojnim edukacijama za volontere sukladno Katalogu edukacija Hrvatskog Crvenog križa, a formiran je Krizni stožer GDCK Ivanec sastavljen od zaposlenika, volontera, članova Crvenog križa u Stožerima civilne zaštite pri gradovima i općinama koje GDCK Ivanec svojim radom pokriva, te vanjskih suradnika. Krizni stožer ima ukupno 11 članova, a imenuje se na razdoblje od 4 godine, te djeluje sukladno Pravilniku o ustroju, pripremi i djelovanju Hrvatskog Crvenog križa u kriznim situacijama. Financijski plan za 2018. godinu planiran je ukupnom iznosu od 585.158,00 kuna.

Očekuje se u i 2018. godini provođenje velikog i vrijednog FEAD projekta, u kojem je GDCK Ivanec uz druga društva Crvenog križa SZ Hrvatske jedan od partnera nositelju projekta GDCK Čakovec.

Promjena veličine fonta
Kontrast