Projekt “Humanitarni paket za središnju Hrvatsku”

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec započelo je sredinom ožujka 2017. godine s provedbom projekta ”Humanitarni paket za središnju Hrvatsku”, a čije je razdoblje provedbe jedna godina (30.9.2016.-29.9.2017). Provedba projekta bit će realizirana u 3 podjele, a obuhvatit će područja grada Ivanca, grada Lepoglave, općine Donja Voća, općine Klenovnik, općine Maruševec te općine Bednja.

U razdoblju od ožujka do lipnja 2017. godine realizirane su prve dvije podjele u sklopu kojih se podijelilo ukupno 1 206 prehrambenih paketa sveukupne vrijednosti 115 702,89 kn.

Trenutno je u realizaciji treća podjela, koja uz pakete hrane, čija vrijednost iznosi 52.043,66 kn, sadržava i pakete higijene ukupne vrijednosti 32.033,36 kn. Sveukupna vrijednost treće podjele iznosi 84.077,02 kn.

Treća podjela obuhvatit će 614 korisnika i to; 165 korisnika s područja grada Ivanca, 140 korisnika s područja grada Lepoglave, 33 korisnika s područja općine Klenovnik, 75 korisnika s područja općine Maruševec, 117 korisnika s područja općine Bednja te 84 korisnika s područja općine Donja Voća. Korisnicima će paketi biti dostavljeni u naredna 2 tjedna.

U provođenju projekta GDCK Ivanec od iznimne su pomoći gradovi i općine, od kojih pojedini od njih pakete distribuiraju na teren u suradnji sa svojim vatrogasnim društvima, a pojedini u suradnji sa svojim zaposlenicima.

GDCK Ivanec zahvaljuje na velikoj pomoći u distribuciji paketa hrane: gradu Ivancu i DVD-u Ivanec;DVD-u Bedenec, DVD-u Margečan, DVD-u Salinovec, DVD-u Radovan i DVD-u Gaćice;
Gradu Lepoglavi i DVD-u Lepoglava, DVD-u Višnjica i DVD-u Kamenica ; Općini Maruševec i DVD-u Maruševec, Općini Donja Voća i njihovim zaposlenicima, Općini Bednja i njihovim zaposlenicima i Vatrogasnom društvu Bednja, Općini Klenovnik i DVD-u Klenovnik.

Veliko hvala Odgojnom domu Pahinsko Ivanec koji je pomogao prilikom istovara treće podjele prehrambenih i higijenskih paketa.

Promjena veličine fonta
Kontrast