Općina Maruševec za kraj godine darivala novorođene bebe

Maruševec, 20. prosinca 2017. godine – Novčanu donaciju od 1.000 i 1.500 kuna primilo je 19 beba koje su rođene u vremenu od rujna do prosinca ove godine.

Treće primanje novorođene djece u 2017. godini održano je danas u prostorijama Općine Maruševec. Na prijemu 19-ero novorođenih beba i njihovih roditelja bili su načelnik Općine Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša te župnik Župe Svetog Jurja u Maruševcu vlč. Krunoslav Milovec.

Načelnik Šprem je tom prilikom izjavio kako se nada će se u narednim godinama natalitetna politika na području općine poboljšati, a u tom će procesu Općina doprinijeti kroz povećanja rodiljinih naknada. –U novom je općinskom proračunu predviđeno povećanje sredstava za novorođenu djecu koje će iznositi 1.500 kuna za prvo dijete, 2.000 za drugo i 3.000 kuna za treće i svako iduće dijete. Do sada je Općina za tzv. socijalnu politiku izdvajala oko milijun kuna godišnje, a novi proračun predviđa povećanje tog iznosa na 1.400.000 kuna, a sve u cilju poboljšanja demografske slike Općine Maruševec, pojasnio je načelnik Damir Šprem.

Okupljenim roditeljima obratio se i zamjenik načelnika Mario Klapša koji je istaknuo kako Općinu Maruševec veseli što u zadnjih nekoliko godina na svakom primanju broj roditelja i novorođene djece ne pada. -Naknada za rođenje djeteta tek je jedna od mjera pronatalitetne politike, no one ipak mnogo govore o odnosu općine prema mladim obiteljima, prema djeci i demografskom problemu s kojima se sve općine i gradovi moraju nositi. Općina Maruševec brine o svojim najmlađim mještanima od njihovog rođenja kroz ovakve naknade, potom kroz njihovo osnovnoškolsko obrazovanje nabavkom radnih bilježnica, sufinanciranjem autobusnog prijevoza i školske kuhinje, pa sve do fakulteta kroz stipendije studentima. Koristimo sve mogućnosti da mlade ljude zadržimo u svojoj općini, a od iduće godine financijska će pomoć biti i veća, rekao je zamjenik načelnika Mario Klapša.

Općini Maruševec pametna natalitetna politika neophodna i visoko među prioritetima, a tome u prilog govori današnje, ujedno treće primanje i darivanje novorođene djece u ovoj godini, u kojoj je do danas rođeno 51 dijete.

Promjena veličine fonta
Kontrast