Prijem za novorođenu djecu u 2018. godini

U sklopu obilježavanja Dana općine Maruševec, održan je prijem novorođenih beba u 2018. godini. Novčanu donaciju od 1.500, 2.000 i 3.000 kuna primilo je 14 beba koje su rođene ove godine.

Prvo primanje novorođene djece u 2018. godini održano je u prostorijama Općine Maruševec. Na prijemu novorođenih beba i njihovih roditelja bili su načelnik Općine Damir te župnik Župe Svetog Jurja u Maruševcu vlč. Krunoslav Milovec.

Načelnik Šprem je tom prilikom kazao kako Općina Maruševec pomaže roditeljima cijelim nizom mjera poput nabavke radnih bilježnica, sufinanciranja autobusnog prijevoza i školske kuhinje, stipendiranja studenata, i većim naknadama za novorođenu djecu. –Od ove godine  povećali smo sredstva za novorođenu djecu koje iznose 1.500 kuna za prvo dijete, 2.000 za drugo i 3.000 kuna za treće i svako iduće dijete. Činimo sve da u okvirima svojih mogućnosti da mlade ljude zadržimo u našoj općini, kazao je načelnik Damir Šprem, čestitavši roditeljima na prinovama. Socijalna izdvajanja ove su godine veća za 500 tisuća kuna, rekao je Šprem te dodao kako se nada da će do kraja godine dostići prošlogodišnju brojku od 56 novorođenih, jer po sadašnjim pokazateljima, u prva četiri mjeseca ove godine puno je više umrlih nego rođenih.

U vidu potpore za poboljšanje nataliteta u općini, Općina Maruševec ove je godine roditeljima pomogla s preko dvadeset tisuća kuna.

Promjena veličine fonta
Kontrast