Koncert „Popijevku ti dam“ napunio Dom kulture

Maruševec, 11. ožujka 2018. godine – Nakon što je prošle godine po prvi put Kulturno-umjetničko društvo Klaruš Maruševec uspješno organiziralo koncert Popijevku ti dam, i ovogodišnje izdanje ispunilo je sva očekivanja.

Jasni pokazatelj kako je potrebno nastaviti s ovim oblikom koncerata i priredbi u organizaciji Klaruša, jest činjenica da je Dom kulture u Čalincu u subotu navečer bio premali za sve zainteresirane građane željne domače popijevke.

Na ovogodišnjem koncertu predstavili su se stariji, ali i mlađi tamburaši KUD-a Klaruš, kao i članice pjevačke sekcije KUD-a. Mladi tamburaši, njih 13, izveli su Samoborski drmeš, dok je pjevačka sekcija KUD-a, pod vodstvom Marijane Gašparić, izvela nekoliko skladbi.

Koncert je započeo međimurskim pjesmama u izvođenju poznatog pjevača Mirka Švende Žige. Žiga je osim međimurskih otpjevao i nekoliko zagorskih pjesama, u pratnji članova koncertnog sastava KUD-a Klaruš pod vodstvom Franje Plantaka, a pratili su ga i članovi tamburaškog sastava 20 do Asa, koji djeluje u sklopu KUD-a.

Na kraju priredbe, okupljenima se obratila predsjednika Kulturno-umjetničkog društva Klaruš Ana Rehvald, koja je zahvalila svima na dolasku i pozvala građane da doniraju Udruzi nošnje, alate i ostale stvari koje su se u prošlosti koristile u ovom kraju radi formiranja svojevrsne etnografske zbirke. Također, Rehvald je pozvala publiku da se uključi u rad KUD-a te da sudjeluju u programu koji im je KUD ove godine pripremio u sklopu obilježavanja 20 godina postojanja i uspješnog rada.

Koncert je završen pjesmom Jorgovani još dišiju u izvedbi Ivana Breznog i KUD-a Klaruš. Koncert „Popijevku ti dam“ u prepunoj dvorani Doma kulture u Čalincu pratili su načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, njegov zamjenik Mario Klapša, predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljar i općinski vijećnici.

Promjena veličine fonta
Kontrast