Položeni vijenci u povodu Dana neovisnosti

U povodu Dana neovisnosti 8. listopada kod spomenika braniteljima ispod crkve Svetog Jurja u Maruševcu, predstavnici Općine Maruševec, načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljar položili su vijenac i zapalili svijeće te odali počast svim žrtvama Domovinskog rata, posebice poginulim braniteljima s područja Općine Maruševec.

Dan neovisnosti svake se godine obilježava 8. listopada, na dan kad je 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidanju državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je usvajanjem te Odluke utvrdio i da Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo SFRJ te da ne priznaje valjanim ni jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime federacije koja više ne postoji.

Uz čelnike Općine Maruševec, svijeće su zapalili predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Podružnice Maruševec, kao i predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Maruševec.

 

Promjena veličine fonta
Kontrast