Otvorena nova zgrada Učeničkog doma Srednje škole u Maruševcu

Maruševec, 2. rujna 2017. godine – Vrijednosti 5 milijuna kuna, u zgradi će za vrijeme školske godine biti smješteni učenici Srednje škole u Maruševcu, a koristit će se i za potrebe ljetnog kampa.

Nakon godinu dana izgradnje, danas je u prisustvu župana Varaždinske županije i njegovog zamjenika Radimira Čačića i Tomislava Paljka te načelnika Općine Maruševec i njegovog zamjenika Damira Šprema i Maria Klapše otvoren novi internat/dormitorij za mladiće u sastavu Učeničkog doma Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti.

Izgradnja Doma financirana je donacijama i sredstvima Kršćanske adventističke crkve koja je osnovala školu, a radove na izgradnji zgrade s novih dvadeset dvokrevetnih soba hotelske razine izvodile su domaće tvrtke.

Zajedno s internatom za djevojke, Učenički dom Srednje škole u Maruševcu prostor je u kojem je smješteno 110 učenica i učenika iz gotovo svih županija u Republici Hrvatskoj. Učenički dom provodi odgojni holistički koncept, što znači da pruža smjernice za cjelovit razvoj mladih osoba: obrazovni, socijalni, emotivni, duševni, tjelesni i duhovni. U skladu s tim organiziraju se brojne aktivnosti: sportske, izviđačke, planinarske, humanitarne, umjetničke. Potiče se i promiče zdravlje i razvoj životnih vještina: upravljanja vremenom i novcem, kuhanja, održavanja higijene i okoliša itd.

Otvaranju su osim uprave Kršćanske adventističke crkve u Republici Hrvatskoj, zaposlenika učeničkog doma i Škole, te općinskih i županijskih dužnosnika te većeg broja donatora i prijatelja škole čijim je dobrovoljnim prilozima i sagrađena nova zgrada, nazočili i županijski pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek te općinska vijećnica Blanka Glavica Ječmenica, te župnik Župe Svetog Jurja u Maruševcu, Krunoslav Milovec.

 

 

Promjena veličine fonta
Kontrast