Općini Maruševec 394 tisuće kuna za prostorno-plansku dokumentaciju i sanaciju klizišta

Općina Maruševec bila je domaćin svečanosti dodjele odluka i ugovora o sufinanciranju projekata izrade prostorno planske dokumentacije, projekata sanacije klizišta i energetske obnove zgrada u javnom sektoru na području Varaždinske županije.

Vrijedne odluke i ugovore predstavnicima općina, gradova i Varaždinske županije uručio je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, koji je pritom izjavio kako će nastaviti i dalje brinuti s funkcije koju obnaša da građani Varaždinske županije bolje žive. -Ovo nije zadnja podjela sredstava, bit će ih još tijekom godine, a za ova sredstva sam siguran da će poslužiti svim građanima u našim gradovima i općinama, rekao je potpredsjednik Vlade Štromar i poželio svima puno uspjeha u provedbi.

Odluke o sufinanciranju projekata sanacije klizišta preuzeo je gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić u vrijednosti 430.000 kuna. Batinić je pritom zahvalio u ime gradonačelnika i načelnika potpredsjedniku Vlade i ministru Štromaru na prepoznavanju problema i osiguravanju sredstava za sanaciju klizišta.

Odluke o sufinanciranju projekata sanacije klizišta primio je i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić u ukupnoj vrijednosti 250.000 kuna, dok je Gradu Novi Marof dodijeljeno 300.000 kuna. Načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić primio je odluku u vrijednosti 86.000 kuna, načelnik Općine Donja Voća Krunoslav Jurgec u vrijednosti 400.000 kuna, načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški u vrijednosti 240.000 kuna, načelnik Općine Beretinec Igor Kos u ukupnoj vrijednosti 270.000 kuna, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac 380.000 kuna, načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić u vrijednosti 200.000 kuna, načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković u vrijednosti 69.000 kuna.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar uručio je načelniku Općine Maruševec Damiru Špremu Odluku o sufinanciranju projekta sanacije klizišta u Maruševcu u vrijednosti 340.000 kuna. Šprem je istaknuo zadovoljstvo što potpisuje osmi ugovor za sufinanciranje projekata od strane ministarstava unazad godinu dana. -Današnja svečanost pravi je primjer suradnje načelnika i gradonačelnika s Vladom Republike Hrvatske, a današnji potpisani ugovori i odluke plod su te uspješne suradnje. Općina Maruševec se potrudila zajedno s ministarstvima pripremiti i prijaviti puno projekata, najviše u zadnjih desetak godina, naglasio je načelnik Šprem i čestitao svim općinama, gradovima i županiji na dobivenim sredstvima.

Osim Općini Maruševec kojoj su sredstva za prostorno-plansku dokumentaciju dodijeljena u travnju ove godine u visini 54.400 kuna, danas su za istu namjenu sredstva dodijeljena Općini Gornji Kneginec i Općini Martijanec.

Također, na svečanosti su potpisani ugovori o financiranju energetske obnove zgrada u javnom sektoru, i to zgrade poliklinike i psihijatrije Opće bolnice Varaždin, zgrade Vodotornja, zgrade Područne škole Lovrečan, Područne škole Cvetlin, Područne škole Nedeljanec, Srednje škole Ivanec, Osnovne škole Donja Voća, ukupne vrijednosti preko 20 milijuna kuna. Ugovore su potpisale ravnateljice i ravnatelji škola, ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, koji je istaknuo kako ovakvi pozivi od strane države po kojima se sufinancira sanacija klizišta u jedinicama lokalne samouprave je dobar korak ali bi se možda trebao naći model za sustavno sufinanciranje kako bi se sva klizišta mogla sanirati.

Svečanosti u Općini Maruševec prisustvovali su i saborski zastupnici Božica Makar, Milorad Batinić, Mario Habek i Josip Križanić, kao i glavna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Jelena Zrinski Berger, savjetnica ministra Amalija Šašek te općinski vijećnici Općine Maruševec.

Promjena veličine fonta
Kontrast