Općina Maruševec preuzela novo vatrogasno vozilo

Vatrogasno vozilo za potrebe DVD-a Donje Ladanje vrijedno je preko 240 tisuća kuna.

Načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša, općinski vijećnik Marijan Fatiga i predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Zdravko Kukec danas su u Varaždinu preuzeli novo vatrogasno kombi vozilo za potrebe lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donje Ladanje.

Radi se o vozilu Peugeot Boxer minibus s devet sjedala, za koje su Općina Maruševec i DVD Donje Ladanje osigurali preko 240 tisuća kuna iz svog proračuna. Iz Općine Maruševec poručuju kako je nabavkom novog vozila za lokalno dobrovoljno vatrogasno društvo povećana operativna sposobnost vatrogasaca, a samim tim i sigurnost građana s područja naselja Donje Ladanje, ali i čitave Općine Maruševec.

Na području Općine Maruševec djeluju DVD Maruševec i DVD Donje Ladanje za koje se ove godine iz općinskog proračuna izdvajaju sredstva u visini od 430 tisuća kuna. Cilj je da vatrogasni sustav i civilna zaštita u općini funkcioniraju, da se naši građani osjećaju sigurno i da su djeca i mladi uključeni u vatrogasne aktivnosti, zbog toga smo spremni na nužna ulaganja poput ovog, naglašavaju iz Općine Maruševec te dodaju da su kvalitetna oprema i vozila dodatno ohrabrenje vatrogasaca u provođenju zadaća na terenu.

Promjena veličine fonta
Kontrast