Općina Maruševec po prvi puta partner na manifestaciji Zeljarijada

Općina Maruševec ove je godine po prvi put sudjelovala kao partner Zeljarijadi, najvećoj gastronomskoj manifestaciji u Varaždinskoj županiji.

U sklopu programa Zeljarijade koja se u općini Vidovec održava već 21 godinu, na području općine Maruševec po prvi put su održani Dani polja; prezentacija i predavanje stručnjaka u poljoprivredi, na temu uzgoja zelja. Prezentacija se održala na polju obitelji Cafuk u Selniku, a nazočili su joj načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša, koji su sudjelovali i na stručnom predavanju predstavnica Poljoprivredne savjetodavne službe iz Varaždina.

Na samoj manifestaciji, predstavljeni su proizvodi domaćih OPG-ova; OPG-a Špoljar i OPG-a Ivančević. Osim spomenutih, na Zeljarijadi se predstavila i Udruga žena iz Jurketinca sa svojim proizvodima i rukotvorinama.

Kao dio programa Zeljarijade u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Vidovec održana je Županijska smotra izvornog folklora na kojoj su nastupile članice i članovi Kulturno-umjetničkog društva Klaruš iz Maruševca. Zahvaljujući svom upornom radu i kvalitetno odrađenom nastupu, KUD Klaruš će ponovo predstavljati Varaždinsku županiju na 25. Susretu hrvatskih izvornih skupina u Sisku u listopadu ove godine.

U programu Zeljarijade nastupili su i članovi Kuburaške udruge Maruševec koji su u nedjelju pucanjem iz kubura označili početak drugog dijela Međunarodne smotre folklora.

Svim spomenutim sudionicima ovogodišnje Zeljarijade, načelnik Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša od srca zahvaljuju na podršci i dostojnom predstavljanju Općine Maruševec na tradicionalnoj manifestaciji u čast varaždinskoga zelja, izvornog proizvoda ovog kraja koje je omiljeno među građanima čitave Hrvatske.

 

Promjena veličine fonta
Kontrast