Općina Maruševec financira nabavu radnih bilježnica učenicima Osnovne škole Maruševec

Maruševec, 11. srpnja 2017. godine – Općinsko vijeće Općine Maruševec na svojoj je drugoj sjednici donijelo odluku o financiranju 3.240 radnih bilježnica za učenike Osnovne škole Maruševec, vrijednosti 157 tisuća kuna.

Kako bi financijski olakšali roditeljima nabavku školske opreme, na prijedlog načelnika i zamjenika, za sve osnovnoškolce Općina Maruševec će financirati radne bilježnice u sljedećoj školskoj godini. Odlučeno je to drugoj sjednici Općinskog vijeća Općine Maruševec, jednoglasnom odlukom svih prisutnih općinskih vijećnika.

Temeljem iskustava Županije koja daje besplatne udžbenike kao i pojedinih općina, predložili smo da će i Općina Maruševec svojim osnovnoškolcima osigurati radne bilježnice za iduću školsku godinu. U proračunu je u tu svrhu osigurano 157.000 kuna, a škola će preko nakladnika naručiti 3.240 komada radnih bilježnica. Vjerujemo da ćemo ovim potezom barem malo pomoći njihovim roditeljima, rekao je prilikom obrazlaganja načelnik Damir Šprem.

Osim radnih bilježnica, općinski vijećnici jednoglasno su donijeli Odluku o provedbi postupka jednostavne nabave za izvođenje radova modernizacije nerazvrstanih cesta na području općine u vrijednosti 110 tisuća kuna. Također, jednoglasno su podržane Odluka o sklapanju Ugovora o osnivanju prava služnosti za postavljanje optičkog kabla od poštanskog ureda do Osnovne škole Gustav Krklec, i Odluka o određivanju naknade za rad načelnika i njegovog zamjenika.

Odlukom o osnivanju i izboru članova Općinskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda na području općine, odlučeno je da su članovi Povjerenstva Branko Mavrek (predsjednik), Marijan Fatiga i Stjepan Ivančević, dok je Odlukom o osnivanju i izboru članova Komisije za statut, poslovnik i normativnu djelatnost odlučeno da će članovi komisije biti Mario Možanić (predsjednik), Josip Špoljar i Željko Krobot.

Vijećnici Općinskog vijeća jednoglasno su prihvatili Zaključak o prihvaćanju izvješća Uprave groblja MARKOM-a d.o.o. o realizaciji Programa redovnog i investicijskog održavanja groblja u Maruševcu i Druškovcu za prošlu godinu, kao i o prihvaćanju Izvješća o poslovanju MARKOM-a d.o.o. u prošloj godini.

Promjena veličine fonta
Kontrast