Općina Maruševec darovala novo vatrogasno vozilo DVD-u Donje Ladanje

Prošlog je vikenda u Donjem Ladanju održana redovna godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donje Ladanje, ali i svečana primopredaja novog vatrogasnog kombi vozila. Događaju su prisustvovali načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša, predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar s vijećnicima, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, članovi Mjesnog odbora 3, župnik Župe Maruševec velečasni Krunoslav Milovec koji je blagoslovio novo vozilo, te brojni građani i vatrogasci iz susjednih vatrogasnih društava.

Ključeve novog vatrogasnog kombi vozila predsjedniku DVD-a Donje Ladanje Matiji Pehardi predao je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem. Radi se o vozilu Peugeot Boxer minibus s devet sjedala, koje su Općina Maruševec i DVD Donje Ladanje financirali s preko 240 tisuća kuna.

Načelnik Šprem u svojem je obraćanju izrazio zadovoljstvo s dosadašnjim radom vatrogasaca te je obećao nastavak dobre suradnje i potporu. Šprem je tom prilikom istaknuo kako je nabavljeni kombi nagrada članovima i pomlatku DVD-a Donje Ladanje za njihov predani, humani rad pri zaštiti od požara i spašavanju ljudi i imovine od elementarnih nepogoda. Također, Šprem je najavio nabavku manjeg navalnog vozila u narednom periodu, sukladno potrebama DVD-a Donje Ladanje, kao i izgradnju veće garaže za smještaj vatrogasnih vozila.

Predsjednik DVD-a Donje Ladanje Matija Peharda u svojem je obraćanju zahvalio mnogobrojnim uzvanicima i Općini Maruševec bez čije pomoći DVD ne bi bio u mogućnosti samostalno realizirati projekt nabave novog vozila. -Nabavkom ovog vozila povećana je operativna sposobnost naših vatrogasaca i vjerujem da će biti od pomoći mještanima Donjeg Ladanja, ali i čitave Općine Maruševec te sam siguran da će se koristiti u najbolje svrhe, između ostalog za vatrogasni pomladak koji će od sad imati kvalitetni i sigurni prijevoz na natjecanja na kojima redovito sudjeluju, naglasio je Peharda.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donje Ladanje član je Vatrogasne zajednice Općine Maruševec, broji ukupno 60 članova, od kojih je 35 aktivnih, 25 potpomažućih i 15 operativnih interventnih članova. Na redovnoj godišnjoj Skupštini, DVD Donje Ladanje dodijelilo je plakete za poseban doprinos u vatrogastvu načelniku Općine Maruševec Damiru Špremu, zamjeniku načelnika Mariju Klapši, predsjedniku Općinskog vijeća Josipu Špoljaru, predsjedniku Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Zdravku Kukecu i zapovjedniku Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Arminu Vargi.

Promjena veličine fonta
Kontrast