Održane prve Jesenske igre u Jurketincu

Udruga žena Jurketinec po prvi je put organizirala Jesenske igre u Jurketincu. Riječ je o osebujnim seoskim igrama osmišljenim od svestranih dama koje za sebe kažu da se zaista bave – svim i svačim.

Kako im aktivnosti ne bi postale monotone, odlučile su krenuti malo dalje, opustiti se i zabaviti organiziranjem igara. S obzirom na to da se uvijek trude biti unikatne, odlučile su se na ne baš tipične seoske igre.

– U program smo ubacile, nazovimo ih – velike društvene igre. Igrao se veliki čovječe ne ljuti se, skakao gumi gumi, povlačio štrik, bacali su se obruči, vožen je kotač od bicikla s drvenim štapom i bacane su gumene lopte u košaru. Uz Udrugu žena Jurketinec sudjelovale su Kuburaška udruga Maruševec, KUD Klaruš Maruševec, MNK Neptun Jurketinec, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Maruševec, DVD Maruševec i Udruga za sport i rekreaciju Gmajna – ističu organizatorice. Prve Jesenske igre u Jurketincu pratio je i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Igre su pratile nepristrane sutkinje Ana Galic, bivša rukometašica i ravnateljica OŠ Gustav Krklec Maruševec te odvjetnica Lidija Hrg. Simboličnu pobjedu odnio je KUD Klaruš Maruševec, dok su i ostale ekipe pokazale zavidnu vještinu. Iz Udruge žena ističu kako je glavni cilj bio druženje uz dobru zabavu.

Dosad su dobile samo pohvale i pozitivne komentare, pa već razmišljaju o novom izdanju Jesenskih igara.

Izvor: 7Plus Regionalni tjednik i Udruga žena Jurketinec

Promjena veličine fonta
Kontrast