Održan Izvještajni sabor Udruge branitelja Maruševec

U Domu kulture u Čalincu održan je Izvještajni sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranka Maruševec.

Izvješće o radu u 2018. godini podnio je predsjednik ogranka Udruge Tihomir Buden, a ono je, uz Izvješća Nadzornog odbora i Suda časti, kao i Plan i program rada za 2019. godinu, prihvaćeno od strane članova Udruge.

Uz predstavnike braniteljskih udruga s područja Varaždinske županije, Saboru su nazočili i predstavnici Općine Maruševec, načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša.

U prigodnom govoru, zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša zahvalio je na vodstvu Udruge na pozivu te naglasio kako su hrvatski branitelji dali povijesni pečat Republici Hrvatskoj koji ostaje trajno zabilježen u novijoj povijesti. -Na svakog branitelja, bilo poginulog, preminulog, nestalog ili živog, Općina Maruševec je neizmjerno ponosna, kao i svaki njezin građanin, rekao je Klapša te zahvalio članovima Udruge na ustrajnosti u radu i brojnim aktivnostima tijekom 2018. godine, od prikupljenih donacija za Crveni križ, sudjelovanja na sportskim igrama, ali i organizaciji obilježavanja Dana pada Vukovara i edukaciji o pravima branitelja. -Općina Maruševec od samog je osnutka podržavala rad Udruge i da će tako biti i dalje. Kroz rad udruga, civilnog društva koje su začin demokraciji i napretku društva u cjelini, Općina Maruševec inzistira da se poštuju različitost, pluralizam, kao i sloboda pojedinca, za koje ste se, među ostalim i vi borili. Na tim temeljima Udruga treba prenositi istinu i čuvanje vrijednosti Domovinskog rata, naglasio je zamjenik načelnika Klapša i te članovima udruge zaželio puno uspjeha u realizaciji svih zacrtanih planova u narednom periodu.

Osim predstavnika Općine, Saboru su nazočili i prvi zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i županijski vijećnik Željko Dvekar koji su pohvalili rad Udruge, zamjenik gradonačelnice Grada Varaždinske Toplice Ivica Čičak, dr.med., predsjednik UDVDR Varaždinske županije Branko Družinić, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade ‘Puma’ Robert Puja, kao i ravnatelj Osnovne škole Gustav Krklec Tomislav Vincek, predstavnici DVD–a Maruševec i DVD-a Donje Ladanje, KUD-a Klaruš, Udruge umirovljenika, Udruge prijatelja Dvorca Maruševca i mnogi drugi.

Fotografije:UDVDR Ogranak Maruševec

 

Promjena veličine fonta
Kontrast