Održan Folklorni festival Djeca u Maruševcu

U prepunom Domu kulture u Čalincu održan je Folklorni Festival Djeca u Maruševcu (FF DuM). Gosti KUD-a Klaruš Maruševec bili su dječji uzrasti folklora KUD-a Općine Cestica, KUD-a Knegingrad iz Gornjeg Kneginca i KUD-a Ježek iz Beretinca.

KUD Klaruš se predstavio školom tambure i s obje dječje folklorne grupe. Gosti su također izveli lijepe koreografije i dječje scenske prikaze za koje ih je maruševečka publika nagradila dugotrajnim pljeskom.

Na samom početku programa, okupljenima se obratio načelnik Damir Šprem, koji je u ime Općine Maruševec KUD-u Klaruš darovao novu bisernicu, a koja će članovima koristiti u daljnjem radu s mladima.

Na kraju programa, članovi obje dječje folklorne grupe, njih šezdesetak, izvelo je pjesmu Maruševec, najdraži kraj. Ovogodišnji FF DuM, uz ovakve članove i ovakvu podršku kakvu ima KUD “Klaruš” Maruševec, stvara čvrste temelje da manifestacija postane tradicionalna.

Festivalu su uz brojne goste nazočili i predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljar i ravnatelj Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec Tomislav Vincek.

Promjena veličine fonta
Kontrast