Održan drugi prijem novorođene djece u ovoj godini

U prostorijama Općine Maruševec danas je održan prijem roditelja novorođenih beba u posljednjih pet mjeseci. Novčanu donaciju od 1.500, 2.000 i 3.000 kuna ove su godine primile 33 bebe.

Na prijemu novorođenih beba i njihovih roditelja bili su načelnik Općine Damir i zamjenik načelnika Mario Klapša. Kao socijalno osjetljiva, Općina Maruševec je općinski dio proračuna za socijalne usluge povećala s milijun na milijun i pol kuna, među ostalim i naknade za novorođenu djecu. -Ovo je samo jedna od općinskih potpora koje građani mogu koristiti, uz sufinanciranje dječjih vrtića, predškole, radne bilježnice za osnovnoškolce, produženog boravka i stipendija za studente, a sve u cilju zadržavanja djece i obitelji na području naše prekrasne općine, rekao je tom prilikom načelnik Šprem, te dodao kako je dosad u općini Maruševec 78 umrlih te kako ta negativna brojka opterećuje i osiromašuje selo i dovodi ga do toga da su pretežito staračka kućanstva.

Zamjenik načelnika Mario Klapša potvrdio je da će Općina Maruševec uz ovakve potpore i dalje ulagati u infrastrukturu nužnu za neometan život mlađe populacije. -Općina Maruševec je danas jako sretna što može ugostiti svoje nove najmlađe stanovnike, kojima ćemo nastaviti pomagati kroz njihovo odrastanje. Tu smo za vas i zbog vas, istaknuo je Klapša i čestitao roditeljima na prinovama.

-Potpore Općine zaista su velikodušne i ja zaista zahvaljujem u ime svoje obitelji i svih mještana koji su potpore dobili. Novac ćemo iskoristiti isključivo za dijete, jer sve je danas skupo – pelene i sve ostale potrepštine za djecu su skupe. Imamo osmomjesečnu djevojčicu i većinu svih prihoda trošimo za njene potrebe, ali unatoč tome, imat ćemo još djece – obećao je sretni otac Petar Kočić.

U vidu potpore za poboljšanje nataliteta, Općina Maruševec ove je godine roditeljima pomogla s oko pedeset tisuća kuna.

Promjena veličine fonta
Kontrast