Očitovanje Općine Maruševec na vandalizam u Gredi

Maruševec, 12.7.2017. – Na zgradi Područne škole Greda u utorak, 11. srpnja ove godine osvanuo je pogrdni crni grafit. Osnovna škola Gustav Krklec Maruševec prijavila je Policiji uništavanje školske imovine, za koju se nadamo da će u skorom vremenu pronaći počinitelja.

Općina Maruševec kao jedinica lokalne samouprave oštro osuđuje ovakav način ponašanja i oštećivanja imovine obrazovne institucije na svom području. To nije slika naše općine kao kulturne sredine u kojoj žive marljivi i vrijedni ljudi. Iskazana doza nekulture, nepoznavanja i lošeg odnosa prema zgradama i tuđoj imovini stvar je neznanja i (ne)odgoja pojedinaca. Smatramo da je ovo ipak djelo nezrelih maloljetnika koji su to napisali u nekom ‘čudnom’ stanju, ne znajući što i kome pišu.

Iako je osnivač škole Varaždinska županija, kao članovi Školskog odbora Osnove škole Maruševec, načelnik Općine Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša pokrenuti će inicijativu za zaštitu školskih objekata na području općine, kako bi u budućnosti prestalo ovakvo nesavjesno uništavanje imovine.

Promjena veličine fonta
Kontrast