Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Građani Općine Maruševec s tugom i pijetetom obilježili su Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Na stepenicama podno spomenika svim branitelja stanovnici općine i članovi brojnih udruga zapalili su stotinjak lampiona te tom simbolikom odali počast svim herojima koji su branili grad Vukovar, simbol hrvatske slobode.

Lampione su zapalili i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša te predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar s vijećnicima. Nakon paljenja lampiona, u zgradi Općine Maruševec je u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Maruševec prikazan dokumentarni film o Hrvatskim braniteljima s područja Općine Maruševec koji su sudjelovali u Domovinskom ratu.

Tom prilikom načelnik Općine Maruševec Damir Šprem zahvalio je Udruzi na širenju istine o Domovinskom ratu, te naglasio kako se žrtva Vukovara nikad ne smije zaboraviti te da se nikad više takve strahote u Lijepoj našoj ne smiju ponoviti.

Svetu misu za sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe Svetog Jurja mučenika Maruševec Krunoslav Milovec, nakon koje su predstavnici Općine Maruševec i UDVDR Ogranka Maruševec položili vijence kod spomenika svim poginulim braniteljima.

Fotografije: UDVDR Ogranak Maruševec

Promjena veličine fonta
Kontrast