Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja prigodnim je programom obilježen u općini Maruševec.

Državni praznik Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza kao spomen na veliku pobjedu u Domovinskom ratu. Obilježavanje najvećeg praznika slobode i neovisnosti u općini Maruševec započelo je Svetom misom za sve branitelje u Župnoj crkvi Svetog Jurja koju je predvodio župnik Krunoslav Milovec. Nakon mise, zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljar položili su vijenac i zapalili svijeće za kod spomenika žrtvama ratova i poraća uz Župnu crkvu, zajedno s predstavnicima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranka Maruševec.

Na prostoru ispred zgrade Općine Maruševec u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranka Maruševec održana je izložba ratnih fotografija i prezentacija te kratki filmovi o Domovinskom ratu i vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. O zbivanjima uoči i za vrijeme rata, kao i o doprinosu maruševečkih branitelja u Domovinskom ratu govorili su magistar povijesti Marko Jurinjak i Tihomir Buden, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranka Maruševec.

Na kraju programa obilježavanja obratio se zamjenik načelnika Mario Klapša, čestitao je svim okupljenima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja te izrazio zahvalnost svim obiteljima poginulih i nestalih branitelja, kao i svim braniteljima na njihovoj žrtvi da bi danas svi zajedno mogli živjeti u oslobođenoj i neovisnoj Hrvatskoj.

Fotografije: UDVDR Ogranak Maruševec

Promjena veličine fonta
Kontrast