Obilazak mjesta stradanja hrvatskih branitelja

U subotu, 9. lipnja ove godine Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Maruševec organizirala je posjetu mjesta stradanja hrvatskih branitelja, za članove udruge i mještane općine.

Posjeta je organizirana prema projektu „DOMOVINSKI RAT – DA SE NE ZABORAVI“ kojeg je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Maruševec pripremila i prijavila na Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga Općine Maruševec. Mjesta stradanja hrvatskih branitelja uz ostale mještane Općine Maruševec, posjetio je i predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljar.

U sklopu posjete, izletnici su posjetili „Barutanu“ u Bjelovaru. Na toj je lokaciji u eksploziji bombe poginulo 11 hrvatskih branitelja, koju je aktivirao major Jugoslavenske narodne armije Milan Tepić. Također, posjećeno je i spomen obilježje Trokut kod Novske na kojemu su uklesana imena poginulih branitelja koji su se borili na tim prostorima.

Nakon Novske, izletnici su posjetili Spomenik hrvatskoj himni na ulazu u Općinu Kumrovec, Dvor Veliki Tabor i Veliko Trgovišće. UDVDR Ogranak Maruševec nastavlja sa svojim radom, a to je prenošenje istine o Domovinskom ratu kroz odobrene projekte i potporu Općine Maruševec. Ovog će mjeseca, točnije 25. lipnja u povodu Dana državnosti UDVDR Ogranak Maruševec organizirati braniteljski turnir pod nazivom „HEROJI MARUŠEVCA“.

Promjena veličine fonta
Kontrast