Božična priča na Štefanje

OBJAVLJENO 27.12.2021.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U idiličnom ozračju na dječjem igralištu „na Lončarićevom brijegu“ u naselju Donje Ladanje i uz mnogobrojnu publiku izveden je dramsko-scenski prikaz „Božićna priča“.

„Božićnu priču„ izveli su članice i članovi KUD-a „Klaruš“ Maruševec i članovi UDVDR-a Ogranak Maruševec, koji su na ovaj način dodatno obogatili ovogodišnji posebni božićni ugođaj u Općini Maruševec. Osim UDVDR-a Ogranak Maruševec i KUD-a „Klaruš“ Maruševec, u ostvarenju cijelog događaja sudjelovali su i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donje Ladanje, Mjesni odbor III Donje Ladanje te Općina Maruševec.

Glumačku postavu činili su većinom članovi UDVDR-a Ogranak Maruševec uz pomoć članica KUD-a Klaruš, a uz vodstvo Ane Rehvald. Uz odlične glumce i glumice, božićnu idilu dočarali su i tamburaši, pjevačice i pjevači KUD-a Klaruš pjevanjem tradicionalnih božićnih napjeva.

-Kada je KUD „Klaruš“ Maruševec osnovan, 1998.godine, prvi javni nastup bio nam je upravo „Božićna priča“ koju smo uprizorili u crkvi sv. Jurja u Maruševcu. Zbog pandemije koja nas ograničava u prikazivanju onoga što radimo, dramsko-scenski prikaz ovaj puta mogli smo izvesti jedino na otvorenom i na ovaj način. KUD „Klaruš“ ove je godine, unatoč svim ograničenjima uspio ostvariti svoje planove, a o tome govore sudjelovanja na Državnim smotrama gdje su tamburaši osvojili Zlatnu plaketu, a folkloraši se predstavili  u koreografiranom folkloru. Suradnja sa UDVDR Ogrankom Maruševec i ovaj puta se pokazala kao plodonosna – rekao je između ostalog tajnik KUD-a Klaruš Zlatko Peharda, obraćajući se prisutnima.

Na samom početku „Božićne priče“ uz pratnju tamburaša, pjesmu Tiha noć izvela je Danijela Kundija, koja je ujedno i uvježbavala pjevačice i pjevače, a pridružila im se i flautistica Lana Krog. Tamburaše je uvježbao Franjo Plantak.

Ovaj jedinstveni događaj u čijoj je organizaciji sudjelovalo preko 30 ljudi, pripremao se mjesecima ne bi li sudionici prenijeli publici emocije biblijske priče u prirodnom okruženju te im na najljepši način čestitali Božić. Božićnu priču pratili su načelnik Općine Maruševec Mario Klapša te predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem s vijećnicima.

Na završetku dramsko-scenskog prikaza, svi su sudionici zajedno s mnogobrojnom publikom izveli jednu od najpoznatijih hrvatskih tradicionalnih božićnih pjesama „Narodi nam se“. Publika među kojima mještani s područja Općine Maruševec ali i susjednih sredina doista su uživali u „Božićnoj priči“, a izvođače su nagradili dugotrajnim pljeskom.

Informacija i fotografije: KUD Klaruš Maruševec

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.