Timotej iz župe Maruševec i Josip iz župe Varaždin zaređeni za svećenike

OBJAVLJENO 17.6.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Misno slavlje ređenja za prezbitere Josipa Biškupa iz Župe sv. Vida mučenika u Varaždinu i Timoteja Inkreta iz Župe sv. Jurja mučenika u Maruševcu, u varaždinskoj katedrali proteklog je vikenda predslavio varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Nakon što su zaređeni za đakone u listopadu prošle godine, varaždinski biskup mons. Bože Radoš zaredio je u subotu, 15. lipnja ove godine za sveti red prezbiterata Josipa Biškupa i Timoteja Inkreta, a njihovi župnici odjenuli su im misnice te su se mladomisnici pridružili biskupu, predsjedatelju slavlja oko oltara u euharistijskoj službi.

Veliki je ovo bio dan za vjernike Župe sv. Jurja mučenika u Maruševcu budući da je Timotej Inkret rodom iz naselja Cerje Nebojse, dok se Josip Biškup trenutno nalazi u službi u Župi u Maruševcu.

Na kraju mise zareditelj je poručio kako su zaređena dva nova svećenika Varaždinske biskupije.

– Ređenje i rođenje imaju samo jedno različito slovo. Ređenici su danas rođeni za služenje u Crkvi. Molimo za njih, pogotovo na početku njihova svećeničkog života, a i oni neka mole za sve nas, rekao je biskup mons. Radoš te zahvalio svima koji su sudjelovali u misnom slavlju te pozvao mladomisnike da udijele svim vjernicima okupljenima u katedrali svoj mladomisnički blagoslov.

Informacija i fotografije: Varazdinski.hr

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.