Područnoj školi Greda-Jurketinec Priznanje HRT-a za poseban element u vrtu u sezoni 2023.

OBJAVLJENO 20.3.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec

„Najljepši školski vrtovi“ jedan je od najdugovječnijih projekata HRT-a koji je krenuo 1994. godine na Hrvatskom radiju, a danas puni 30 godina.

Projekt provodi Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnim donatorima, a dobio je i nagradu Europske federacije novinara za jedinstveni ekološko-obrazovni pristup mladima.

Na inicijativu autorice projekta Lidije Komes i voditeljice Đurđice Čočić, projektom se želi promicati organska poljoprivreda i uzgoj domaćeg bilja, ali i naučiti djecu da vole prirodu i prepoznaju vrijednosti podneblja u kojem žive.

U petak, 15. ožujka ove godine je u HRT-ovu studiju “Zvonimir Bajsić” održana tradicionalna dodjela nagrada najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj.

Na svečanosti dodjele nagrada i priznanja  sudjelovale su i učiteljice Danica Kreš te Ivana Ernečić iz Područne škole Greda - Jurketinec. Prošle je godine škola dobila Priznanje za najljepši početnički vrt, a ove je godine dobila Priznanje za poseban element u vrtu u sezoni 2023. za visoke gredice koje su bile bogate plodovima rajčica i paprika.

Svaka škola oblikuje vrt prema vlastitim mogućnostima i u skladu s klimatskim i drugim uvjetima, čuva bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske koristeći se ukrasnim i autohtonim biljem svojega podneblja, tako se i naša područna škola sa svojim učiteljicama i učenicima priključila velikom projektu.

Program su vodili Zlata Muck Sušec i Mirko Fodor, a emisiju svečane dodjele nagrada “Najljepši školski vrtovi 2023.” možete pogledati u nedjelju 24. ožujka u 13 sati na Trećem programu Hrvatske radiotelevizije.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.