Održana skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista Ivanec

OBJAVLJENO 4.3.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec

U prostorijama Ribičkog doma Ivanec održana je redovna izvještajna skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista Ivanec.

Uz okupljene članove udruge skupštini su prisustvovali i predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije Milivoj Dretar, vijećnici Gradskog vijeća Grada Ivanca Dalibor Patekar i Mihael Slunjski te načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo na čelu s Jasenkom Friščić, a sadržavali su ga još Čedomir Bračko i Dalibor Patekar.

Prošle godine članice i članovi udruge su bili vrlo aktivni, posjetili su i obilježili mnoga događanja te uspješno surađivali s drugim udrugama.

Na kraju Skupštine, okupljenima su se obratili predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije Milivoj Dretar te načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Načelnik Klapša pozdravio je sve okupljene te izrazio zadovoljstvo što se Udruzi priključio i određeni broj antifašista s područja Općine Maruševec, koja je unazad nekoliko mjeseci obnovila spomenike koji svjedoče o jednom herojskom vremenu, vremenu kojeg se trebamo s ponosom sjećati. Klapša je naglasio kako su temelji antifašizma vrlo važni jer zbog njih danas imamo modernu i samostalnu Republiku Hrvatsku, kao i cijelu Europsku uniju. -Kroz aktivnosti vaše udruge čuvamo od zaborava antifašističku borbu i šaljemo snažnu poruku kako se ne smije dozvoliti da se zlo više ikada ponovi jer živimo u jako teškim i specifičnim vremenima. Ovo su vremena u kojima je samo jedna mala iskra dovoljna da se vratimo na fašističke postavke – naglasio je načelnik Općine Maruševec te članicama i članovima zaželio puno zdravlja i da nastave s aktivnostima koje provode u kojima će i dalje imati podršku Općine Maruševec.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.