TZP Sjever Zagorja organizirala stručni seminar o turizmu na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam

OBJAVLJENO 31.1.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Turistička zajednica područja Sjever Zagorja (općine Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec i Vinica) održala je dvodnevni stručni seminar „Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam“ koji je održan u Kulturnom centru u Cestici.

Riječ je o seminaru kojeg provodi Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova selo. -Cilj seminara je promicanje turizma u našem kraju i upoznati one koji su zainteresirani da se bave turizmom u narednom razdoblju, ali i one koji se već time bave s novim informacijama i spoznajama kako razviti svoj turistički proizvod i kako uopće registrirati svoju turističku djelatnost te općenito doznati korisne informacije o ruralnom turizmu - istaknula je Mirjana Koledić, direktorica Turističke zajednice područja Sjever Zagorja.

U sklopu programa seminara održala su se predavanja na teme "Pravnog okvira za registraciju i rad" dr. sc., Andree Pešutić, dipl. iur., "Uloga tradicije u oblikovanju ponude" te "Paketi usluga u ruralnom turizmu" Roberta Baćca, dipl. oec., iz Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute te "Eko oznakom do održivog razvoja i prepoznatljivosti u ruralnom turizmu" Zvonka Lajtmana,  ugostitelja Ruralne međimurske kuće za odmor "Lina" - nositelja oznake EU Ecolabel.

Također, na seminaru su se obradile teme "Marketing i brendiranje" te "Komunikacija s javnošću i gostima" dr. sc. Irene Bosnić, prof. v.š. Veleučilišta u Virovitici, "Osnove (ruralnog) turizma" mr. sc. Dijane Katice iz Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova selo te "Kreiranje turističkog proizvoda i intepretacija vlastitog proizvoda" Dubravka Fijačka, licenciranog trenera intrepretacije by Intepret Europe.

Uz polaznike s područja kojeg obuhvaća TZP Sjever Zagorja, seminaru su nazočili i načelnici općina Maruševec i Cestica, Mario Klapša i Mirko Korotaj.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.