Polaznici Đakonske pastoralne godine posjetili Maruševec

OBJAVLJENO 2.2.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec

O četvrtoj nedjelji kroz godinu, 28. siječnja 2024. godine, polaznici Đakonske pastoralne godine Zagrebačke nadbiskupije pohodili su župu sv. Jurja u Maruševcu.

Jednodnevno hodočašće započelo je zajedničkom molitvom liturgije časova na putu. Po dolasku u Župu, đakone je dočekao domaćin župnik vlč. Krunoslav Milovec, koji je u župnoj crkvi izložio povijest župe i župne crkve, njezino sadašnje stanje, neke planove za budućnost te progovorio o pastoralnim pothvatima.

U 11 sati đakoni su sa župnom zajednicom u prepunoj crkvi svetog Jurja mučenika slavili nedjeljnu euharistiju koju je predslavio biskup mons. Bože Radoš. Biskup Radoš je u propovjedi na poseban način progovorio đakonima, ali govoreći njima svima je polazeći od naviještene riječi poručio da je evanđelje potrebno naviještati i živjeti. Na svršetku slavlja svoje svjedočanstvo su sa župnom zajednicom podijelili đakon Zagrebačke nadbiskupije Antonio Štengl i đakon Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda David Vrbanec.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedio je ručak i druženje u prostorijama Općine Maruševec s načelnikom Marijem Klapšom. Poslije ručka đakoni su razgledali Dvorac Maruševec nakon čega je uslijedio polazak prema Lepoglavi, gdje su đakoni razgledali tamošnju crkvu i prostorije nekadašnjega samostana.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.