Komedija Ljubaf u povodu Dana žena u Maruševcu!

OBJAVLJENO 24.1.2024.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Komedija Ljubaf u povodu Dana žena u Maruševcu!

U povodu Međunarodnog dana žena, u subotu, 9. ožujka ove godine u Maruševcu bit će odigrana jubilarna 150. izvedba komedije Ljubaf, čiji tekst i režiju potpisuje varaždinski glumac i redatelj Ljubomir Kerekeš!

Komedija u kojoj su ljudska uskogrudnost, pametovanje oko ničega, obrana mentalnog hendikepa i ograničenost, jedina oružja kojima se ovi ljudi bore za prevlast unutar životnih okolnosti.

Srečko Frljužec, koji zna gdje je njemu mjesto u kući, nema puno slobode između žene Đurđice i žestoke punice Štefice. Malo topline u Srečkov život unosi prijatelj Ivek, a najviše iskrene ljubavi iskazuje susjed Đura prema svojoj simpatiji iz srednje škole, gospođi Štefici. Najaktualniji problemi komedije su politički, ekonomski i društveni, a upravo je ljubav ta koja bi trebala biti uvijek najaktualnija.

Predstava je organizirana u sklopu 15. Tjedna smijeha, najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj temeljem dugogodišnje dobre i uspješne suradnje Općine Maruševec i Kerekesh Teatra.

Naime, Općina Maruševec kroz svoje brojne aktivnosti podupire programe u kulturi te se i ove godine uključila u organizaciju i program najvećeg festivala koji se održava na području Varaždinske županije.

Predstava je za sve građane besplatna, a odigrat će se u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec u subotu, 9. ožujka ove godine od 18 sati!

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.