Otvoren novi objekt za skrb o starim i nemoćnim osobama – Dom Greda

OBJAVLJENO 12.10.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Krajem prošlog mjeseca u naselju Greda u Općini Maruševec otvoren je novi, moderni objekt uređen prema najvišim standardima skrbi za starije i nemoćne osobe.

Sukladno uvjetima koje nalaže Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, objekt raspolaže sa smještajnim kapacitetom od 20 kreveta smještenih u tri jednokrevetne, jedan apartman te ostale dvokrevetne sobe. Ukupna kvadratura objekta iznosi 450 m2, prostorije su novouređene, prostrane i pune svijetla, a sve su sobe opremljene medicinskim krevetima i televizorima.

Uz standardnu njegu koju pruža kvalificirano medicinsko osoblje, korisnici u prizemlju i na katu objekta imaju i mogućnost liječničke skrbi po potrebi. Osim navedenih soba, u prizemlju i na 1. katu objekta nalaze se blagovaonice i dnevni boravci gdje se korisnici mogu družiti.

U domu radi stručni tim ljudi; socijalna radnica, viša medicinska sestra, njegovateljica i kuharica koje se brinu o zdravstvenom stanju i adekvatnoj prehrani korisnika. Objekt je okružen velikom uređenom okućnicom prilagođenom starijim osobama gdje se korisnici mogu prošetati na svježem zraku.

Za realizaciju Doma Greda bile su potrebne četiri godine. Vrijednost investicije iznosi oko 300 tisuća eura, koje su uložile vlasnica Nada Martinčević te direktorica Vlatka Halamek sa suprugom Davorom koji su povodom puštanja u rad objekta za nazočne upriličili i prigodno otvorenje.

Tom su prilikom Nada Martinčević i Vlatka Halamek istaknule kako je ovo veliki dan za njihove obitelji jer se radi o ostvarenju životnog sna temeljenog na bogatom životnom i radnom iskustvu. -Uvjereni smo da ćemo svi zajedno kroz kvalitetu rada, ljubaznošću, poznavanjem i uvažavanjem svakog pojedinca zajedno s postojećim i novim korisnicima stvoriti osjećaj zajedništva i dati dušu našem Domu Greda i našoj sredini, rekle su prilikom otvaranja Doma.

Otvaranju su nazočili vijećnici Općinskog vijeća te načelnik Općine Maruševec Mario Klapša koji je tom prilikom naglasio kako bi svako bi društvo trebalo težiti gospodarskoj i socijalnoj stabilnosti, a sustavna i sveobuhvatna briga za starije osobe svakako je sastavni dio takvih težnji. -U ostvarivanju ovih ciljeva važna je upornost samih pojedinaca, ali i angažman i međusobna suradnja tijela na svim razinama vlasti. Provedba projekta osnivanja ovog Doma upravo je pokazatelj takve suradnje na kojoj svima zahvaljujem i čestitam. Svima nama treba biti na umu da briga o starijima je ono o čemu trebamo povesti računa, jer kako kaže narodna poslovica, kako ste brinuli o starijima, tako će vaši potomci brinuti o vama, kazao je prigodom otvorenja Doma Greda načelnik Klapša.

Čestitke i prigodne želje uputio je i župnik Župe svetog Jurja Maruševec Krunoslav Milovec koji je blagoslovio novouređeni objekt.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.