Načelnik Klapša primio roditelje i bebe rođene u posljednjih šest mjeseci

OBJAVLJENO 9.10.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Uz prigodne čestitke, roditeljima su isplaćene i financijske potpore Općine

U prostorijama Općine Maruševec, načelnik Mario Klapša je sa suradnicima održao drugi ovogodišnji prijem za roditelje novorođenih beba u posljednjih šest mjeseci.

Uz prigodne čestitke roditeljima i želju da mališani budu prije svega zdravi i rastu okruženi pažnjom i ljubavlju, načelnik Klapša je naglasio kako su djeca i njihova budućnost prioritet te da ih Općina Maruševec prati od njihova rođenja. Dodao je kako je najvažnije ulaganje u ljude te da osim u infrastrukturne projekte Općina Maruševec provodi brojne aktivnosti i povećava financijska ulaganja u djecu i mlade.

–Od prvog dana ove godine povećali smo naknade za novorođenu djecu, povećali smo subvencije ekonomske cijene vrtića i male škole. Uveli smo besplatne radne bilježnice i školski pribor, povećali stipendije studentima, sufinanciramo autobusni prijevoz učenika, školu plivanja te program produženog boravka u školi, a osim svega toga potičemo mlade obitelji na kupnju obiteljskih kuća i adaptaciju postojećih da bismo ih zadržali na području naše prekrasne Općine, rekao je načelnik Klapša.

Uz čestitke, roditelji 11-ero malih stanovnika primili su i financijsku potporu Općine Maruševec koja iznosi 275 eura za prvo, 350 za drugo i 500 eura za treće i svako sljedeće dijete.

Od početka godine, Općina Maruševec bogatija je za 20 malih stanovnika. U šest mjeseci od zadnjeg primanja rodilo se njih 12-ero, čijim roditeljima je Općina Maruševec pomogla s 4.275 eura, odnosno 32.210 kuna.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.